Звездите обичат дома

През последните две десетилетия знаменитостите разшириха интересите и кариерата си в други индустрии и секторът на интериорния дизайн е сред любимите им. Много от тях пуснаха колекции мебели и декор за дома, които са ценен принос в сближаването на модата и дизайна.

Елка Влаховска 08 October 2023

През последните две десетилетия знаменитостите разшириха интересите и кариерата си в други индустрии и секторът на интериорния дизайн е сред любимите им.

Много от тях пуснаха колекции мебели и декор за дома, които са ценен принос в сближаването на модата и дизайна.

Фин костен порцелан с флорални мотиви, вдъхновени от английските провинциални градини, откриваме в колекцията на Миранда Кер за елитния бранд Royal Albert.

Създадена от съкровените спомени на топмодела на Victoria’s Secret, прекарани с любимата ѝ баба на чай в сервиз на марката, тя отразява емоцията и класата на удоволствието от безценните моменти в живота.

Английският костен порцелан до днес е обект на възхищение заради своята лекота, полупрозрачност и мекото си, едва доловимо перлено сияние.

Актрисата от уелски произход Катрин Зита-Джоунс стартира своята линия за домашен декор съвместно с американския производител  QVC през 2017 г., с амбициозното име Casa Zeta-Jones.

Днес тези продукти се продават като че ли повече заради името на актрисата, но в дизайна им тя интерпретира британското си наследство и възхвалата на ултраженствеността.

Домашен текстил, спално бельо, декоративни възглавнички, хавлии, кърпи и чехли – дизайнът очевидно е семеен талант, който търси външна изява.

В интервю Катрин Зита-Джоунс споделя, че това увлечение се е породило у нея поради спомена за майка ѝ, която сама е претапицирала периодично столовете и диваните в уелската им къща, както и че е избирала десена и ушивала сама всички завеси.

Синди Крауфорд – емблематичният супермодел от 90-те години на миналия век, навлиза в мебелния бизнес през 2005 г. и през последните години стабилно разраства „империята“ си за домашен декор. Тя развива собствен бизнес в тази посока и при проектирането на пространства има едно основно правило, а именно да се съобразява с историята на конкретния дом.

Като истинско американско момиче обаче Синди е обсебена от идеята за „луксозно“ преживяване в дома, което в американската интериорна култура се асоциира с наследството на европейския дизайн от т.нар. бел епок – чувствени материи, изобилие на плат, драперии, цветя в десените, бродерии, както и с класическите мебелни форми от ерата на ар деко.

Актрисата Рийз Уидърспуун винаги е била вдъхновена от творческото интерпретиране на текстила. Та тя е момиче от Юга, а нека си спомним как Скарлет О’Хара, героинята от великолепния роман на Маргарет Мичъл „Отнесени от вихъра“ и наградения с „Оскар“ едноименен филм, е въздействала на потомците от южните щати на Америка. Скарлет си ушива рокля от пердето на баба си в годините на Гражданската война, за да завладее ума на Рет Бътлър. Но да се върнем на Рийз, която, макар и далече от подобна интерпретация на домашния текстил, се фокусира именно върху него с колекцията си outdoor в сътрудничество с текстилния бранд  Crate & Barrel.

Родената в Ню Орлийнз, Луизиана, звезда нарича колекцията си от аксесоари за открито „идеална за следващата ви вечеря в задния двор с приятелите и семейството, или за следобеден пикник на плажа“. Не можем да не се съгласим с нея. Свободни геометрични принтове, флорални мотиви и общо внушение за лека небрежност характеризират дизайнерския подход на Рийз Уидърспуун, която освен позната на всички с „Професия блондинка“ е и носителка на „Оскар“ за най-добра женска роля във филма „Да преминеш границата“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР