Бюти блиц със Сара Хирш

Нейните сватбени рокли са едни от най-предпочитаните от родните звезди, а тя е един от българските модни дизайнери, които ЕVА покани да създаде специален тоалет за 25-годишнината на списанието.

13 November 2023

Снимка: личен архив

В рубриката Бюти блиц даваме думата на известни личности, за да споделят гледната си точка към младостта и красотата, както и каква е личната им дисциплина в грижата за себе си.

Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш и защо?

Тъй като често работя до късно вечер и съм в постоянно движение, топпродуктите ми са свързани с трикове за бързо озаряване и освежаване. Серума с витамин С на Medik 8 C-Tetra открих преди няколко години – използвам го всяка сутрин, преди да нанеса слънцезащитата. Вторият много любим продукт е околоочният крем с хиалуронова киселина на Esthederm (Intensive Hyaluronic Eye Serum). Винаги ме спасява в дни с малко сън и някак успява да събуди и озари погледа ми. Другото малко спасение е сухият шампоан Dry Me на Wella Professional. Имам един вкъщи
и един в студиото, прави чудеса.

Кой е екоелементът в бюти навиците ти?

Обичам да си правя домашни маски и скрабове, особено плодови – хем хапнеш, хем се намажеш. Разбира се, внимавам и какво купувам – обичам „по-прости“ и чисти продукти, с малко съставки. Старая се да избирам продукти от етични брандове, които не тестват върху животни и не ползват излишни и нечетими химии.

Какво означава да си млад?

Да ти се започват нови неща. Когато си млад, времето е абстрактно понятие, имаш пространство и възможност за всичко. Вярвам, че когато човек съхрани поне част от тази нагласа и не спира да пробва, да опитва или да учи нещо напълно ново, остава един специфичен заряд в него, един блясък в очите – блясък на енергия, на хъс и на младост.

Коя своя черта харесваш най-много?

И коя би променила? Труден въпрос (Смее се.), но може би косата си – тя е моето бяло платно, с нея най-много обичам да експериментирам. Иначе доста неща не харесвам, но се уча да ги приемам. Малката награда на порастването е, че се научаваш да живееш добре със себе си.

Най-добрият спорт/активност за тонус.

Ходя на мобилност, защото ме раздвижва и разтяга прекрасно, и много обичам да се разхождам. Обикновено така си почивам и се разтоварвам, а и често, докато ходя, ми идват доста добри идеи и решения.

Отваря ли врати визията?

Категорично! Визията ни е начинът, по който сме избрали да се представяме пред света. Тя показва отношението ни към нас самите и съответно към хората и ситуацията, в която се намираме. Всеки има вътрешен личен кодекс за това кой е или кой иска да бъде, и най-бързият начин да го комуникира е чрез това как избира да изглежда.


СПЕЦИАЛНИЯТ ВЪПРОС:

Често от булките, които обличаш, чуваш определения като „най-великата рокля на света“. Чувствала ли си някога тежестта на отговорността, че до някаква степен създаваш спомените на жените за най-важния ден от живота им?
Тежестта на отговорността я чувствам постоянно. Както се шегуваме в студиото – сватбената рокля не е за един ден, а е за цял живот. Мисля, че се вълнувам наравно с всяка една булка. Отнасям се с уважение към всички желания и притеснения, защото знам, че това не е „просто рокля“, това е костюм за един много важен архетипен момент в живота на една жена. И в крайна сметка съм сигурна, че когато момичетата са били автентични в избора си, споменът ще остане красив и сладък.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР