В новия брой на EVA

18 September 2023

Снимка: Слав & Хубен

Броени дни, преди на 1-ви септември да се роди малкият Раян, Жаклин Вагенщайн се снима за корицата на септемврийския ни брой.

За фотосесията тя застана пред камерата на Слав&Хубен, стилизирана в черно, бяло и в комбинация от двата цвята, за да подчертае графичния подход в тоалетите, безбройните меки нюанси, нежността, спокойствието и сиянието, с които майчинството обогатява нейното вродено елегантно излъчване. И точно то – майчинството, е фокусът на разговора й с Лили Илиева.

Вечната тема, в която се припознаваме всички жени - с нейните трепети, съкровеност, мечтания за любов и смисъл, трудности, опасения и радости.

Виждаме всичко това през откровено споделените истории, мисли и чувства на Жаки – изящната жена с аристократична осанка, която стои зад издателство Колибри и фестивала Синелибри и ни радва с удоволствието да се срещаме тук, в България със световни фигури от света на литературата и киното и с филми от А-листата на водещите световни кинофестивали.  

Наред със златната светлина на новото начало, новият брой открива светлината след катаклизмите и обратите на съдбата в историите на Мелъди Гардо и Сандра Бълок. „Смисълът е, като се обърнеш назад, да осъзнаеш, че си получила живота си като подарък и си направила най-доброто, за да го заслужиш“, казва музикантката, омайваща с кадифения си чувствен глас. С нея Лили Илиева разговаря под звездите на Пловдив, непосредствено преди концерта й в Античния театър. А за съня с обречения брак на холивудската звезда Сандра Бълок и за всичко последвало го, което доказва неговата пророческа сила, разказва по нейния неповторим вълнуващ начин Ирина Иванова.  

Горещата тема на броя - насилието над жените, срещна Теодора Николова с Лилия Харалампиева – живееща от 6-годишна в Милано, креативен директор, шоу дизайнер и бранд стратег, автор на изображението на нашата извънредна дигитална корица, тази със счупената порцеланова женска глава, помните я, нали? „Живеем в свят на нормализация на насилието и това трябва да се промени“, категорична е Лилия и в интервюто за EVA, и във въздействащите си естетски визуализации по темата, които ще видите на страниците на броя. Заедно с Лилия от този брой слагаме началото на проект за едно друго утре. Първата среща в него е с Паоло Джулини – клиничен криминолог, наполовина българин, наполовина италианец, изключително интересна личност и дълбоко отдаден на каузата за овладяване на насилието.  

Светлината на Прованс и светлината на Париж, как те осветяват житейските пътища на Магали Авиньон и Мив Уотс (майката на актрисата Наоми Уотс), и как биха могли да осветят нашите собствени житейски пътища – за този дзен по френски ни разказват от първо лице Краси Генова и Калина Константинова. А срещата с Димитър Караниколов и неговото доказателство, че е живял, сигурни сме, ще предизвикат въображението, мислите и тихите ви възклицания.

И преди да ви оставим да разгърнете септемврийския ни брой, един блиц въпрос – помните ли романа „Фирмата“ на Джон Гришам? The Firm - така са нарекли Слав&Хубен модната фотосесия, заснета сред категоричните стъклени фасади, архитектурни обеми и линии на Sofia Airport Center. Tres Chic!                     

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР