Уилям Болдуин идва у нас, ще бъде в журито на Синелибри 2023

25 August 2023

Американската кинозвезда Уилям Болдуин ще се срещне с българската публика в рамките на 9-ото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри през октомври.

Популярен актьор, сценарист и продуцент, участвал в десетки филмови продукции с различна жанрова характеристика, известен и като един от четиримата братя Болдуин, той пристига у нас в качеството си на президент на журито, което ще излъчи лауреатите на награди в основния конкурс: за най-добър пълнометражен игрален филм по литературна творба!

Журито ще избира измежду единадесет силни конкурсни заглавия, повечето от които с премиери на фестивалите в Кан, Венеция, Берлин, Торонто. Победителят ще бъде обявен на 20 октомври в зала 1 на Националния дворец на културата - това ще е единствената възможност зрителите да се срещнат, а по желание и да се снимат, с представителите на международното жури.

Веднага след награждаването ще се излъчи новият филм на Роман Полански – шеметната черна комедия „Дворецът“, с която ще отбележим 90-ата годишнина от рождението на прочутия режисьор.

Както подобава на филм с такова заглавие, организаторите предвиждат българската му премиера да се състои именно в зала 1 на НДК. Прожекцията на 20 октомври ще бъде единствена в рамките на фестивала и единствената потвърдена за България след световната премиера на филма във Венеция.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР