Списание Tatler обяви Акшата Мурти за най-стилно облечената жена във Великобритания

Съпругата на премиера на Великобритания е модна дизайнерка и е известна със стилния си начин на обличане

eva.bg 14 August 2023

Снимка: getty images/guiliver

От октомври 2022 г. Риши Сунак, лидерът на Консервативната партия, е министър-председател на Обединеното кралство. Съпругата му, индийската модна дизайнерка Акшата Мурти, беше обявена за най-стилната жена в страната от списание Tatler, изпреварвайки всички кралски особи.

Отвъд Ламанша, името на Акшата Мурти все още не е толкова известно, но за нейния външен вид се говори много в Обединеното кралство.

Акшата Мурти утвърждава стила си с дрехи, създадени от самата нея, но и с тоалети висша мода на известни дизайнери, което понякога води до подигравки от жестоките британски таблоиди. Под влиянието на критиките тя постепенно се ориентира към по-достъпни марки.

Списанието аргументира решението си с думите: “Г-жа Сунак е ярък пример за това как човек може да се облича правилно при всякакви обстоятелства, а същевременно да остане оригинален и подчертано съвременен“.

Акшата Нараян Мурти е родена през 1980 г. в Хубли-Дхарвад, Карнатака (Индия). Тя е дъщеря на Нараяна Мурти, основател на индийската ИТ компания Infosys и на пето място по богатство в Индия, и Судха Мурти, инженер, писателка и филантроп. След като учи в девическата гимназия Baldwin в Бангалор (Индия), тя заминава за Калифорния, за да продължи образованието си по икономика и френски в колежа Claremont McKenna. По-късно получава диплома по Моден дизайн от Fashion Institute of Design & Merchandising и магистърска степен по Бизнес администрация от Станфордския университет. Именно на скамейките на този университет тя среща Риши Сунак. Те се женят и имат две дъщери, Анушка и Кришна.

След като е работила от 2007 г. до 2009 г. за компания за чисти технологии, Акшата Мурти създава своя собствена марка, която затваря през 2012 г. Оттогава тя споделя времето си в управлението на индийския фонд за рисков капитал Catamaran Ventures, който основава съвместно със съпруга си Риши Сунак, и тези на Digme Fitness и компанията за дигитална трансформация Soroco, основани с нейния брат Рохан Мурти.

Освен всичко друго, Акшата Мурти притежава почти 1% от технологичната компания на баща си, Infosys, което я превръща в една от най-богатите жени в Обединеното кралство.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР