Обувките на пролет-лято 2024 според MICAM

Живеем в гранична зона на времето, подобна на ивицата земя, която приливът потопява с идването си и отливът оголва с оттеглянето на водата. Това пространство, в което се срещат суша и море, е обитавано от форми на живот, които трябва да могат да оцеляват при непрекъснати и драстични промени. Образът на приливната зона обобщава и осмисля тенденциите в обувките в предстоящия сезон пролет-лято 2024 според Изложението за обувки в Милано MICAM.

Лилия Илиева 07 August 2023

Есенното издание на Световното изложение законодател в модата за обувки MICAM предстои от 17 до 20 септември в Милано. За да помогне на своите посетители - байери и модни експерти да купуват само бестселъри в името на минимизирането на непродадени стоки и на оптимизирането на бизнеса и екологичното въздействие, форумът издава специално Ръководство на купувача - DATA-DRIVEN TREND GUIDE. То е създадено в партньорство с интернет портала Livetrend, прогнозиращ модните тенденции благодарение на иновативен дигитален анализатор, който обобщава проучването на милиони изображения и информация от множество уеб източници -  Instagram, електронна търговия, модни ревюта и потребителски интерес. 

Тенденциите в обувките през предстоящия сезон пролет-лято 2024 според DATA-DRIVEN TREND GUIDE очертават актуалната ни нужда от приспособяване към предизвикателствата и промените в технологиите, природата, културата, науката, нарастващата самоизолация на индивида и в същото време разширяването на възможностите за взаимна свързаност. Налага се да се пренастроим към уважаване и пестене на ресурси, към рециклирането им, към устойчивост и доверие и партньорство с технологиите.

Четирите водещи тенденции в обувките за следващия сезон - Пролет-лято 2024 според MICAM 

са

Уютната връзка с предците 

Слама, макраме, дърво, велур, мрежи, кожени връзки и подобни на талисмани елементи от бижута. През пролетта и лятото на 2024 ще продължават да бъдат модерни обувките с рустикални мотиви, като изработени от занаятчии и вдъхновени от съкровищницата на античността - от древните култове и гръцката митология. 

Виртуалният рай

В сезон пролет-лято 2024 реалният и виртуалният свят се преплитат все повече и повече. Креативността разширява границите си в търсене на нови материали, форми и дизайн. Нюансите са бляскави, обувките изглеждат като с цветове на захарен памук и дъвка, текстурите им са гладки като желе, дизайна е закачлив и елегантен.

Мрачната съблазън

През пролетта и лятото на 2024 ще оживее красотата на уникалното и леко обезпокояващото от света на бунтарите, злодеите и антигероите. Ще изпъква очарованието на неполираното съвършенство и ексцентричния минимализъм. Елегантен латекс, оцветени кожени покрития, шипове, метални елементи и иронични токчета за стилизирана екстравагантност.

Био-хакерката

Очакванията промените в климата и нарастващата липса на ресурси в света да направи от земята пустиня в бъдеще вдъхновява тази тенденция. В нея зеленото от природата като апел за запазването на красотата на планетата, подсилено в нюанси на мента и лайм се съчетава с рециклирани материали, детайли като от костюми за гмуркане, тегличи, дъждобрани и интересни подметки, все едно за захващане към земята.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР