Няма лечение за болестта на Селин Дион

eva.bg 04 August 2023

Снимка: getty images/guiliver

Лоши новини за здравословното състояние на Селин Дион съобщи сестра й Клодет. „Не можем да открием нито едно лечение или медикамент, които да имат ефект“, каза тя.

Припомняме, че 55-годишната певица страда от Синдром на скования човек, което бе причина да отмени планирани концерти и турне през миналата година.

Тогава тя сподели: „Това е рядко неврологично разстройство. От него се разболяват средно един на милион. Въпреки че все още това заболяване се изучава, засега се знае, че то предизвика неконтролируемите спазми на тялото, които имам от известно време. За съжаление тези спазми оказват влияние на всеки аспект от живота ми – понякога ми е трудно дори да ходя.“

Както коментира и сестрата на Селин, да се открие лечение е изключително трудно, защото поне на този етап такова не съществува. А явно и опитите не лекарите да облекчат или спрат развитието на болестта с експериментални медикаменти и процедури са неуспешни. Сестрата на Селин Дион обаче споделя, че екипът лекуващи лекари на певицата работи в тясно сътрудничество с топ научни изследователи, в опит да направят пробив при това нелечимо заболяване.

Смята се, че Синдром на скования човек е автоимунно, а в най-тежкия случай може да прикове човек в една поза, без да може да се движи и в крайна сметка да се стигне до смърт.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР