Тяло по конец

Когато са дело на професионалист, шевовете на качествените дрехи могат да създадат перфектната линия на силуета. Същото е и с резорбируемите конци за тяло. За популярната през последните години процедура неоперативен тредлифтинг на тяло разговаряме с редовния гост на страниците на списанието д-р Елеонора Валянова

12 August 2023

Снимка: Слав & Хубен

Когато са дело на професионалист, шевовете на качествените дрехи могат да създадат перфектната линия на силуета. Същото е и с резорбируемите конци за тяло. За популярната през последните години процедура неоперативен тредлифтинг на тяло разговаряме с редовния гост на страниците на списанието д-р Елеонора Валянова – естетичен дерматолог в „Хил Клиник“ и международен трейнър на конците Aptos.

Д-р Валянова, в началото на лятото много дами търсят по-трайно решение на някои несъвършенства в определени части на тялото си. При какви показания и за каква възраст е подходящ лифтингът за тяло с конци?

Няма определена възраст за тредлифтинг. Избирам Aptos Body при наличие на отпусната и излишна кожа, при липса на тонус. Всеки, който търси моделиране и стягане на тялото без хирургична намеса, е добър кандидат за лифтинг с конци. Напоследък подготвям зоната с инжектиране на Lenisna – в състава му влизат полимлечна киселина в съчетание с хиалуронова киселина, като разтворът стига за доста обширна зона и осигурява колагеностимулация.

Какво представлява процедурата за поставяне на конци за тяло?

Конците се поставят чрез няколко убождания в меките тъкани, след което се издърпват плътно, повдигайки кожата. В резултат на това зоната е предефинирана, кожата е по-изпъна-та, с времето се уплътнява и ефектите от преразтягането ѝ са значително намалени. Чарът на тредлифтинга е именно в неговата минимална инвазивност. Няма разрези, няма шевове, нито белези, само 2–4 до 6 убождания с игла. Процедурата се понася много добре и веднага след нея пациентът излиза от кабинета ми и може да се върне към ежедневието си.  

Къде най-често поставяте конци?

Повдигането с конци се използва за третиране на различни зони: най-често това е фейслифтинг, който може да включва изглаждане на хоризонтални и вертикални бръчки на челото, повдигане на веждите, възстановяване на обема на отпуснати бузи, омекотяване на линиите около устата, дефиниране на долната челюст. Когато говорим за тялото, обикновено при мен идват дами, които искат корекция на дупето или на корема. Безспорно първенството държи коремът, където кожата губи еластичност най-често след бременност или рязко отслабване.

Какво да очакваме след тредлифтинга?

След процедура с Aptos конци в третираната зона се наблюдават едновременно уплътняване на кожата и механичен лифтинг. Мезоконците могат да се ползват за леко повдигане на седалището (ефект „бразилско дупе“), както и за прибиране на отпуснати участъци в горната част на ръката. Действат безотказно за корекция на двойна брадичка, деликатно повдигане на вътрешната част на бедрата, изпъване на коленете. Освен че допринасят за по-добрата форма на тялото, мезоконците подобряват микроциркулацията на кръвта и влияят върху общото подмладяване на кожата. След няколко седмици резорбируемите нишки се разтварят естествено, стимулирайки кожата да започне да произвежда повече колаген и еластин, което дава по-дълготраен резултат на самата корекция. Резултатите се забелязват веднага след процедурата и могат да продължат от година и половина до две години и половина.

За консултация с д-р Елеонора Валянова запазете час на 02 439 3131;       @hillclinicsofia

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР