Гласовете им да чуем

03 August 2023

EVA разказва истории от женското сърце. Ведри и тъжни, за успехи и за провали, за загубени и намерени пътища, за моменти и срещи, които променят нас самите и целия ни живот. Това, което никога не бихме искали да се налага да разказваме, са истории за насилие срещу жени. Искаме свят, в който няма такива истории. Но явно още не сме го създали.            

С тази извънредна дигитална корица EVA застава срещу насилието върху жени и липсата на правосъдие, което да защити справедливостта, срещу ужасяващата антицивилизационност и на едното, и на друго. Злото трудно се изкоренява, трудно се проследява как е покълнало и откъде тръгва коренът. Но в толкова много случаи най-страшните последици от злото могат да бъдат предотвратени. Институциите, медиите, обществото са отговорни за това.

Всички хора сме едновременно силни и чупливи. Жените сме едновременно силни и чупливи. Насилието счупва и тялото, и духа. За да намериш сили да минеш през това, трябва да намериш подкрепа и справедливост. Отговорни сме за тях.

На нашата извънредна дигитална корица е проектът Broken by Justice (Сломена от правосъдието) на Лилия Харалампиева, криейтив директор и бранд стратег, занимаващ се и с различни видове визуални изкуства. Изображението е част от серия, създадена с изкуствен интелект и замислена като бъдеща кампания, говореща по темата за насилието и за жертвите, които страдат два пъти – веднъж от насилието, втори път от липсата на справедливост и внимание от властите. А това завинаги счупва пътища и същности. Нека няма светове от отломки!               

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР