Маски за коса с кокосово масло - топ 3

Истински спасител за изтощените ни коси през лятото

03 August 2023

Знаете ли какво може да ви спаси в летните жеги? Кокосовата вода – летният тренд, който се завръща всяка година. Лично аз я открих за себе си преди около десетина години, когато бях в Атина. Беше август, 40 градуса, и на всеки ъгъл се продаваше от тази освежаваща течност. Не бях особено впечатлена от вкуса – може би защото очаквах нещо доста по-интензивно, но с изненада установих, че тя утолява жаждата мигновено. Някои дори я наричат „жива вода“.

Кокосовата вода е богата на калций, магнезий, манган и калий. Кокосовата вода и кокосовото масло са мощни антиоксиданти, които забавят процесите на стареене, причинени от действието на свободните радикали. Затова има козметика за кожа и коса с кокосово масло, включително маски за коса с кокосово масло.

Маските за коса с кокосово масло са също тренд и повярвайте ми, през лятото могат да се окажат истински спасител за изтощените ни коси. Боядисване, стилизиране, ластици, слънце, вятър и какво ли още не! Всичко това може да ни попречи в желанието да имаме дълга и блестяща коса. Кокосовото масло подпомага растежа на косата, като я овлажнява и намалява накъсването. Предпазва косата от загуба на протеин и увреждане, когато е мокра. Защитава косата от уврежданията, причинени от външни агресори като вятър, слънце, цигарен дим. Сред по-малко популярните свойства на кокосовото масло за косата са лечение на пърхот и предотвратяване на косопад.

Има различни начини, по които можете да използвате кокосово масло, за да подобрите здравето на косата си. Тези техники могат да се прилагат редовно или от време на време (в зависимост от вашия тип коса), за да ви осигурят красива, здрава и блестяща коса. Ако ще използвате кокосовото масло като балсам, измийте косата си с шампоан както обикновено и след това я разрешете с кокосово масло от средната част до краищата. Ако имате нужда от лечение на скалпа, преди лягане масажирайте малко количество кокосово масло в скалпа, оставете да престои една нощ и на сутринта измийте с шампоан. Ако искате маска за коса с кокосово масло, втрийте кокосово масло в косата си и я оставете да престои няколко часа, преди да я измиете.

Аз лично бих се доверила на готови продукти, защото не съм фен на домашната козметика, с която понякога можеш да залитнеш в нежелана посока, а и отнема доста повече време. Затова си избрах от MAKEUP топ 3 маски за коса с кокосово масло, които според мен звучат надеждни и ефективни. А и с тях винаги знаеш кога, как, по колко и т.н.

Първата е възстановяваща маска за коса с кокосово масло и арганово масло. Аргановото масло заздравява косъма, задържа влагата в косъма и подобрява еластичността му. Подхранва косата от корените до върха, като придава обем и в същото време предпазва от цъфтене и накъсване. Този продукт възстановява и омекотява косата. Предназначен е за изтощена, суха, къдрава коса.

Втората е маска-балсам за коса с кокосово масло и масло от ший. Маслото от ший успокоява скалпа, предпазва от увреждане при стилизиране, омекотява косата, действа срещу заплетени краища и осигурява UV защита. Маската-балсам е подходяща за чуплива и къдрава коса. Ако ползвате продукта като балсам, нанесете за 30 секунди и изплакнете. Ако го ползвате като маска, оставете 4 минути върху косата и изплакнете.

Третата е хидратираща маска с кокосово масло за коса от всякакъв тип, а най-хубавото е, че може да се използва от цялото семейство по време на почивка. Точно за лятото.

Ако съм успяла да ви убедя във вълшебството на кокосовото масло и в маските с кокосово масло за коса, можете да надникнете на https://makeup.bg/.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР