Флорънс Пю за начинаещи

Тя ли е новата Кейт Уинслет? Ако питате Карол Морли, режисьора на първия ù филм – The Falling (2014), той със сигурност ще ви отговори: три пъти „да“.

Ирина Иванова 03 September 2023

Снимка: getty images/guiliver

Тя ли е новата Кейт Уинслет? Ако питате Карол Морли, режисьора на първия ù филм – The Falling (2014), той със сигурност ще ви отговори: три пъти „да“.

И тъй като сме напълно съгласни с него, ви представяме 27-годишната британска актриса с убедеността, че в близко бъдеще все по-често ще слушате за нея. Така че – бъдете готови!

Флорънс и стандартите

Макар че далеч не е сред кралиците на мейнстрийм киното, нито сред могъщите звезди инфлуенсъри, някои от най-големите модни марки като Dior и Valentino се надпреварват да ухажват Флорънс Пю. При това, без да се интересуват от неманекенските ѝ мерки – висока е 1,62 м и тежи между 52 и 57 кг. Може би защото и тя самата няма никакви проблеми с тях. Напротив, сама твърди, че никога не е отслабвала за роля.

„Занимават ме други неща – по-скоро какъв човек е моят персонаж, с какво се храни, как живее“ – казва тя. Флорънс обожава да готви и разбира от добра храна – баща ѝ е собственик на верига ресторанти. От друга страна, майка ѝ пък е класическа балерина и впоследствие – преподавател по аеробика. Флорънс определено е в отбора на баща си. Не позволява на никого да коментира външния ѝ вид и да ѝ намеква, че нещо с фигурата ѝ не е наред – нито в социалните мрежи, нито в реалния живот, нито на агентите и продуцентите, с които работи, нито на феновете си. Харесва се точно, каквато е.



Флорънс и всичко, което тя харесва

„Баба ми Пат, която е на 84 и все още изкачва планини, брат ми и сестрите ми, мама и татко, кучетата, растенията, кактуса ми Бари (специален кактус, на който Флорънс е дала име), дзадзики (гъст сос, типичен за Гърция, сходен с нашия таратор – б.р.), йоркширски чай (винаги си носи от него, когато пътува – б.р.), Ема Томпсън… Себе си.“

Флорънс и колко е важно да бъдеш естествен

Актрисата се гордее с изключително ниския си глас и гърления си смях. Всъщност обаче и за двете си има физиологична причина, която се нарича трахеомалация – вроден дефект на трахеята. Заради нейното заболяване цялото ѝ семейство – тя има две сестри и един брат – се премества в Южна Испания, близо до Гибралтар, тъй като според лекарите климатът там е много по-подходящ за нея, отколкото в родния ѝ Окс-форд във Великобритания. На новото място състоянието ѝ наистина се подобрява и Флорънс най-после може да се радва на детството си – семейството живее в къща, близо до океана, децата ходят на училище с велосипеди, а през уикендите играят с приятелите си на плажа.

„Като деца, родителите ни често ни оставяха да вървим боси или да играем голи в градината. Вероятно заради това никога не съм имала проблеми с тялото си, приела съм го напълно такова, каквото е, още в най-ранна възраст. Тялото ни не трябва да предизвиква у нас срам или притеснение. Аз мога да се облека и гримирам и да изглеждам страхотно на премиера, но понякога и на мен ми се случва да имам косъмчета над горната устна или петна от пот на ризата си. И да, потта ми обикновено мирише на… пот. Какво от това, аз съм човек. Ние сме хора, ние сме тела.“



Флорънс и падането, което се превърна в полет

Когато Флорънс е на 16, майка ѝ ѝ предлага да се яви на прослушване за филм, който се казва The Falling („Падането“). Действието се развива през 60-те, а филмът разказва историята на момиче на име Аби, попаднало в много строго девическо училище. Режисьорът Карол Морли си спомня пред „Vogue“, че когато приключило прослушването на Флорънс, си казал: „Невероятна е, все едно открихме младата Кейт Уинслет“.

Пю получава ролята на Аби, а после получава и първата си номинация – за млад британски изпълнител на филмовите награди на лондонските критици. Следват филмите „Лейди Макбет“ (2016), „Крал Лир“ (2018), където си партнира със сър Антъни Хопкинс и, разбира се, „Малки жени“ (2019) по класическия роман на Луиза Мей Олкът с режисьор Грета Гъруиг, където играе заедно със Сърша Ронан, Ема Уотсън, Лора Дърн и Тимоти Шаламе.

За ролята си на Ейми Марч тя получава и първата си номинация за „Оскар“, а от Оскарите до суперпродукциите на Marvel е само една крачка – през 2021 г. тя се снима в „Черната вдовица“, където играе по-малката сестра на Скарлет Йохансон. Участва и във филма „Опенхаймър“ на Кристофър Нолън (с Килиън Мърфи, Емили Блънт и Мат Деймън), очакваме я и във втората част на „Дюн“ на Дени Вилньов (в компанията на Тимоти Шаламе, Зендая, Кристофър Уокън, Джош Бролин, Остин Бътлър и др.)

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР