В новия брой на EVA

20 July 2023

Снимка: фотография Слав&Хубен асистент Яна Анастасова

Освен че са красиви и създават усещане за филмова история само с лицата си и с начина, по който се гледат и докосват, Антоанет и Иво – двойката от корицата ни, са минали през много турбуленции на живота и са научили много житейски уроци.

Разговорът с тях, който ще прочетете на страниците на новия брой, е за много неща, но най-вече за любов и други катастрофи. За посоките, които срещат Антоанет Пепе (един от най-популярните родни инфлуенсъри) и Иво Карамански-син (сред големите надежди на българския тенис като тийнейджър, сега работи в сферата на музикалното продуциране), за посоките, които превръщат години по-късно срещата им в любов, за катастрофата, която му коства ръката, но ще му припомни благодарността, че е жив, и радостта от усилието да продължи, за това как се спасяват един друг всеки ден.

Разговор, пропит от надеждата, че макар да живеем в свят на грешки, илюзии и мимолетности, намираме онова, което е трайно и истинско. Или поне ни се иска да прочетем този разговор така. Докато го правим, Антоанет, Иво, децата и кучетата вече са на караваната на морския бряг.

Лятото диша в страниците на този брой:

С Мирослава Кацарова се разхождаме из летни дворове и нагорещени италиански площади, над които звучи джаз, из Пловдив на спомените и Пловдив на мечтите, из Великата игра – досещате се коя е тя, из овладяната страст и из тишината.

Фокусираме се върху Кийран Кълкин, звездата от „Наследници“ (как да не се фокусираш при такъв съвършен сериал). Личната му история е не по-малко интересна от героя му Роман Рой. Можем да предполагаме, че лятото му ще е оцветено и от очакването на 18 септември, когато ще стане ясно той ли ще отнесе наградата „Еми“ за най-добър актьор в драматичен сериал.

Дали „Гарата“ на Якопо де Микелис е в летния ви багаж няма как да знаем, но разговорът с автора е на страниците на новия ни брой и провокира въображението, вече човек ще минава с други мисли през Централната гара на Милано.

Докато четем как Рейчъл Роу се подготвя за семейна ваканция и пее за Аркутино, погледът непрекъснато бяга към великолепните й фотографии и сравнява цвета на очите й с цвета на морето зад нея.

Историята на сладкия живот на няколко безгрижни скариди е специалният ни подарък в този брой – проектът е на украинската фотографка Олена Смирнова, има ирония в него, забавен е, с чувство за хумор, лекота и чар. Олена го постига въпреки нелекия си път.   

Лили Илиева вечеря на свещи с Орлин Павлов и го разпитва за лятното му турне, за незабравимите вкусове, за детството, за рода му, за дъщеря му Елизабет, за възможните и невъзможните неща…

Отваряме вълнуващи писма от остров Егина, тръгваме по следите на зехтина, дявола, котките и красивите залези в Западна Турция, обикаляме света – екзотични, ярки и дръзки - с модната фотосесия на Слав и Хубен…

Историите на Мадам Сун – птицата цвете, половинката на известния български артист Марин Върбанов, и на Анук Еме – очарователното противоречие: в един момент срамежлива, в друг тиха акула в океанската бездна, по думите на Фелини, могат да бъдат разказвани и четени през всеки сезон и през всяка година, но това лято им придава особена светлина.

А в рубриката „От EVA С Любов“ ви подаряваме един коктейл и три летни хайку, защото знаем, че лятото е кратко и безкрайно като хайку.    

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР