Дълбоко възстановяване на увредената коса отвътре навън

Този път няма да замаскираме щетите с нова боя или с подстригване, а ще дадем шанс на косата ни да бъде такава, каквато заслужава (и каквато й отива) да бъде.

eva.bg 19 July 2023

Със сигурност няма на света жена, която да не иска косата й да е красива и здрава. Свеж цвят и жизненост, дължина и обем... Но вместо сега да описваме модел от реклама за шампоани с развяти от вентилатор зад кадър коси, може би е редно все пак да останем в реалността. Защото тук, в реалния живот, нямаме на разположение лични коафьори, които ежедневно да се грижат за безупречния вид на косата ни. Тоест всичко на практика е в нашите ръце.

И понеже сме заети с куп други неща, понякога пренебрегваме косата си, оставяме на произвола нейните красота и здраве. Стрес, небалансиран начин на хранене, неправилна грижа (миене, сушене, стегнати ластици), прекаляване с бои и стилизанти. А резултатът е доста далеч от гореспоменатата мимоходом реклама с жената с буйните коси, на която тайно може би завиждаме. Добрата новина е, че можем да възстановим увредената си коса у дома. Ефективното възстановяване е отвътре навън, т.е. няма да замаскираме щетите с нова боя или с подстригване, а ще дадем шанс на косата ни да бъде такава, каквато заслужава (и каквато й отива) да бъде.

Решението идва от Elseve и е резултат от 8 години научни изследвания.

За да обясним действието на новата линия Elseve Bond Repair, включваща грижа преди шампоан, шампоан и балсам, ще припомним какво представлява всъщност косата.

Каква е структурата на косъма? Как начинът, по който косата ни изглежда, зависи пряко от здравината на връзките на косъма на клетъчно ниво? Защо точно лимонената киселина е в основата на серията, която разкрива една истински революционна грижа за косата отвътре навън?

Кутикула & кортекс

Звучи сложно и твърде научно, но няма как да го прескочим. Всеки косъм има кутикула и кортекс. Кутикулата е най-външният слой на косъма. Той е особено важен, защото има защитна функция. Кортексът е средният слой на косъма и е на практика 80% от него, това са кератинови фибри. Кортексът осигурява здравината, цвета и текстурата на косата. Състои се от малки влакна, усукани заедно, придавайки на по-дългата коса повече стабилност. Наблюдаваме видимо, дълбоко увреждане на косата, когато връзките между тези усукани влакънца са прекъснати.

Традиционните продукти за коса действат върху кутикулата, но при дълбоко увреждане е необходимо съответно и дълбоко възстановяване, тоест на ниво кортекс.

Революционната формула на Elseve Bond Repair, разработена от L'Oreal Paris с цел дълбоко възстановяване на ниво кортекс, съдържа Bond Repair Complex с лимонена киселина. Концентрацията на лимонената киселина е достатъчно висока, за да действа ефективно, същевременно е съобразена, за да е безопасна за скалпа. Лимонената киселина се извлича от цитрусовите плодове. Нейните молекули са малки, затова могат да достигат в дълбочина, до кортекса. Те възстановяват прекъснатите връзки чрез неутрализиране на минералните йони, отговорни за увреждането на косата. Косата е преобразена, мекотата и блясъкът й са отново тук.

Казахме вече, че Elseve Bond Repair включва грижа преди шампоан, шампоан и балсам за коса. Подходящи са за ежедневна употреба. Продуктът, който се нанася преди шампоана, е с най-интензивно възстановяващо действие (съдържа 12% лимонена киселина). Той пренасища косата с лимонена киселина, така възстановява и създава връзки за укрепване на влакната отвътре. Шампоанът почиства и подсилва косата, а балсамът осигурява допълнителна доза лимонена киселина и запечатва кутикулата за максимална грижа за влакната на косъма.

Текстурите на Elseve Bond Repair са леки, а ароматът ни пренася на любимо място, където започваме деня си с фреш от грейпфрут и шепа горски плодове, а косите ни краси екзотично цвете...

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР