Най-актуалните тенденции при косите тази година

От креативния екип фризьори на салони Inspire

eva.bg 23 June 2023

Шоколад, карамел, ягодов шейк, капучино с бадемова пяна, кленов сироп, неустоими комбинации между топло и студено, Magenta... Цветовете и нюансите в косите на 2023 г. са необятна вселена, преливаща от интензивни вкусове и дълбочина.

Нека обаче да започнем първо с прическите. Предложенията идват директно от визажистите на салони Inspire. Вдъхновяващите стайлинги, които ще ви представим, отразяват най-актуалното при формите и цветовете на косите тази година.

Octopus се нарича най-забележителната прическа през 2023 г. Визажистите на Inspire добавят към нея нови посоки като C-cutting, French Bob, Disconnected Pixie, трансформирайки подстригването спрямо индивидуалните черти на лицето и адаптирайки цвета към формите на косата. Бретонът е също тук, в няколко различни вариации. 

ФОРМИТЕ

Тextured Оctopus

Бретонът при Тextured Оctopus е дълъг, обрамчващ лицето с обемна въздушност и многослойност, с еластично лъскави и извити навън контури.

Прическата се отличава със силно контуриране на лицето и максимален обем, същевременно олекотени дължини за свободно движение на краищата.

Стайлингът е в дух Hollywood waves, а косите са пригладени с четка.

Shaggy Octopus

При тази разновидност на прическата Octopus виждаме извити навън контури, визуален обем и олекотени дължини. Бретонът е във вариация на страничен път, силно изтеглен вдясно и извит навън.

Това е един илюзионно неподреден стайлинг, направен с четка и сешоар за придаване на движение, ефирност и въздушна обемност на косата.

Scullet

Cубкултурен хибрид между mullet и shag, появил се през 90-те години с рейв културата. Moдерна scullet форма с деструктуриран обемен бретон, преливащ в диагонално контуриране, което отваря и подчертава скулите и челюстта. 

C-Cutting

C-образно подстригване с овален жест за максимално заобляне навътре. Най-късите слоеве рамкират лицето, а останалите стават по-дълги, когато достигнат долната част на косата, което създава нежна извивка, наподобяваща буквата C.

Прическата е подредена и стилизирано полирана за подчертаване на извивката и движението на косата навътре. Бретонът може да бъде оформен навътре или навън.

French bob

Линията е деструктурирана за максимално движение на косата, дължината е под челюстта.

Извивките са омекотени за придаване на женственост, стайлингът с четка и сешоар е въздушен.

Бретонът е в центъра, тип Curtain Bangs.

Disconnected Pixie

Уверена игра с дължините, визуален акцент върху момчешката небрежност, подчертана с високо подстригване и изтъняване в тилната част. Бретонът е удължен, изнесен на една страна с усещане за движение.

Стайлингът е динамично текстуриран с видимо glamour излъчване. За смели дами.

Broken bob

Неподреден, разрошен, текстуриран Broken Bob, преливащ в силно изтънени контури, падащи върху скулите и очите. Бретонът е къс, прав, контрапункт на дължините.

ЦВЕТОВЕТЕ

Rooted Bronze Blonde

2023 г. обича бронзовите нюанси във вариация на полирано покритие върху Silver Blonde цвят, който работи като хладен контрапункт. С тенденцията и смесването на топли акценти върху студена основа се постига именно този зашеметяващ многоизмерен ефект. Но техниката е в основата на всичко: прецизно преливане на тоновете в хладна неутрална сребърна опушеност, пепеляв бронзов оттенък и бежово, platinum blonde и кленов сироп. 

Scandinavian Blonde

Балансирана интерпретация, луксозно комбинираща изящно хладни и топли руси нюанси до успокоени неутрални оттенъци. Стайлингът е водещ акцент, като подчертава формата на подстригване и акомпанира цвета.

Color design by Inspire

Натурален златист цвят върху топла кадифена основа с подчертана дълбочина в корена. Контрастът е създаден с техника на оцветяване и с леко топиране за по-плавен преход. Акцентирано е върху лицето с фин контуринг, обрамчващ скулите. Карамелените отблясъци добавят преливания от няколко луксозни нюанса – златист оттенък Golden Blonde, перлени воали Pearl Shimmer с деликатен баланс между топли и студени оттенъци Nudе Hair.

Brunette with warm touches

Не всички сме блондинки, сред нас има и брюнетки, разбира се. Шоколад, карамел, мед, toffee... Тенденциите са толкова вкусни тази година, че наистина е трудно да се спрем само на една.

Кестенявите коси получават топлина по цялата дължина. Кестенява основа в нюанс вкусно капучино с бадемова пяна. Добавяме червеникаво-кадифени воали с класическа техника балеаж и нюанса на 2023 г. Magenta, който придава топлина на цвета.

Onyx Brunette

Драматичният тъмен цвят е абсолютен хит през 2023 г. От нощно черно до какао, всички нюанси са блястящи, богати и дълбоко наситени. Добавяме Magenta воали върху маслинена основа за харизматична комбинация.  

Viva Magenta

След русите и кестенявите нюанси следва да отдадем заслужено внимание и на червените. 

Интензивен Inspired by Magenta цвят, комбинация от тъмна малина, добавен розов пигмент и пурпурни теменужки в съчетание с пчелен мед, джинджифил нюанси и златисти акценти. Използва се с класическа техника на оцветяване и фин контуринг, обрамчващ скулите. Оттенъците са балансирани, като придават жизнен триизмерен цвят и екстремен блясък.

PEARL Strawberrу shake

Основата е кристално руса с добавен памуково розов оттенък Strawberry Shake в комбинация с металически нюанс за неустоим перлен блясък. Стайлингът е с подчертано бохемско излъчване, създаден с преса и дефиниране на къдриците със стилизанти. Дръзка и ултрамодерна визия.

Radiant Copper Red

Един от най-желаните цветове за 2023 г., вдъхновен от Magenta. В основата му са пламтящо медно червените нюанси с добавени пикантни нокти, опушен джинджифил и златисти оттенъци на пчелен мед. Авторска цветова комбинация на визажистите на Inspire, която придава осезаемо дързък елемент и подчертава наситеността на цвета.

Коса: Inspire Creative Team / Модели: клиенти на верига салони Inspire / Фотограф: Димитър Чилов / Грим: Георги Русев / Гардероб: Cliché

Открийте всички тенденции в LOOK BOOK 2023 в салони Inspire и на inspirebg.com.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР