Шакириада

О, музо, възпей онзи гибелен гняв на Шакира… – как да започнем, ако не така. Все пак Омир е избрал точно това първо изречение за своята „Илиада“ – само че упоменава Ахил де, не Шакира – и ето, вече 30-ина века произведението му си е бестселър отвсякъде.

Ирина Иванова 02 April 2023

Снимка: getty images/guiliver

Есенцията на скандала – колумбийската поп звезда Шакира и футболистът от „Барселона“ (или беше от „Пари Сен Жермен“?) Жерар Пике се разделиха след 11 години заедно. Причината за това невиждано събитие също е невиждана – той си хванал по-младо гадже.

Вие чували ли сте друг път подобна причина за раздяла? Аз не съм.

Тук обаче веднага трябва да кажем, че е налице един факт, който през всичките тези 11 години гризе отвътре наблюдателите на двойката, а именно – тя, Шакира, е по-възрастна от него, Пике, с цели 10 години. Ако има 11-а Божа заповед, освен известните 10, тя без съмнение е насочена специално към жените и гласи: не бъди по-възрастна от мъжа. Ако има 8-и смъртен грях, освен известните седем – похот, алчност, чревоугодие и т.н. – той също е насочен специално към жените и вероятно ще е нещо като „по-възрастност“.

Ако прочетете малко из форумите по темата Шакира-Пике, ще се уверите, че пишещите там са безмилостно категорични – 10 години разлика е абсолютната горна граница за връзки между по-млад мъж и по-възрастна жена. Така е, и точка. Не търпят възражения. Даже и това е много. И изобщо всяка разлика в полза на жената е много. Защото рано или късно тя ще стане на 40 и рано или късно той ще лапне по някоя 20-годишна. Доколкото разбирам, според тези форумни автори, най-добре по принцип жените да престанат да стават на 40.

Отразяването на раздялата на Шакира и Пике в таблоидите роди една първокласна сапунена опера, в която се преплитат бит, екзистенция, криминална драма и фолклорни мотиви. Значи всичко започва с едно бурканче сладко от ягоди. Секси, нали? Не е като да кажем рачел от тиква или мармалад от сини сливи. Къде ще сравняваш ягоди с тиква!

И така, Шакира имала бурканче със сладко от ягоди в хладилника. Полуизядено от самата нея. Отишла тя някъде по турне за някой и друг ден и като се върнала, що да види – няма бурканче, няма сладко, няма дяволи. Тук идва невероятният обрат – следвайки дедуктивния метод, стар шерлокхолмски номер, както и мъдростта на с 10 години по-зрялата си възраст, колумбийската звезда отстранила набързо на принципа на изключването любимия си и общите им деца, понеже те категорично не обичали сладко от ягоди. После отсякла: „Явно има друга!“

Сега… Ако аз бях на мястото на Шакира, щях да запазя спокойствие и щяха да ми хрумнат най-напред съвсем различни неща. Първо – изяла го е някоя от домашните помощници, второ – мухлясало е (защото без никакво съмнение е био) и са го изхвърлили, трето – просто го е изял  някой, без значение кой, и чак четвърто – дали пък не го е изяла 23-годишната любовница на мъжа ми? Шакира явно обаче дълбоко в себе си си е знаела как стоят нещата. Щото нали все пак е имала нещастието да навърши 40.

Следва истински зловещата част на историята. Шакира разобличи Пике и любовницата му Клара Чиа, медиите гръмнаха, двойката се раздели и обяви, че децата са техният приоритет и т.н., когато, не щеш ли, на хоризонта се появи задължителният персонаж за всяка подобна драма – Нейно величество Свекървата.

Най-напред да ви я представя – г-жа Монсерат Бернабеу, майката на Жерар Пике, е директор на престижна клиника за лечение на заболявания, засягащи гръбначния стълб. Очите ѝ – ледени. В испанския таблоид Hola се появи наскоро видео как г-жа Монсерат на някакво събитие хваща Шакира за брадичката и само дето не ѝ отвъртява един шамар (е, поне така изглежда отстрани), докато Пике гледа свадата с пълно безразличие. И той е един… ама хайде.

Значи разделиха се Шакира и Пике, той се изнесе знаем при кого и изведнъж се оказа, че поп звездата трябва да живее сама срещу дома на бившата си свекърва. Това готино ли е според вас?!

За да защити себе си и гръбначния си стълб от зловредни енергийни свекървенски влияния, Шакира съвсем логично постави на терасата си, дето е срещу дома на госпожата, една голяма фигура на вещица. Да си се гледат двете. Госпожа Монсерат веднага съзря вещерската кукла и каза на един от служителите на бившата си снаха да я обърне някак така, че да не се взира право в нея.

Вещицата едно на ръка, обаче таблоидни журналисти свидетелстваха, че майката на Пике много се притеснила да не би Шакира да ѝ направи с тази кукла някаква вуду магия.

Колумбийската дива обаче, както се оказа, хич не си е губила времето с такива примитивизми, а вместо това – своите болки в песен превръщала. Така на бял свят се появи парчето Music Sessions #53, в което тя се обяснява надълго и нашироко пред феновете си кой кого и защо напуснал и как тя е ферари, а Пике я е заменил за рено туинго, как тя е ролекс, а той я е заменил за касио…

Ами не е много оригинална. Това сме го слушали от нашите чалга певици ехееей колко пъти. И все тази, дето пее, все тя е ферари и ролекс, а другата е някаква убитачка, естествено, простете жаргона. Забравих и още една много съществена информация – бившата свекърва на Шакира се оплакала освен от вещерската кукла на балкона на доскорошната си снаха, и от това, че от този балкон по цял ден дъни въпросното парче, да я ядосва. И това ми било световна звезда!

Латиносериалът обаче нямаше да е пълен, ако в него не участваха и едни пари. Едни много пари. Милиони. Тези милиони предшестват и свекървата, и любовницата, и бурканчето със сладко от ягоди. Още през септември миналата година стана ясно, че съдът в Барселона обвинява Шакира в цели шест данъчни престъпления на стойност над 14 млн. долара, които певицата си била спестила, и прокуратурата настоява тя да бъде наказана с 8 години затвор и глоба от 24 милиона.

И сега – за какво му е на Пике евентуална бъдеща затворничка, която има да плаща 24 милиона на държавата и отгоре на всичко преди цели пет години е навършила 40. Ми тя като излезе на свобода ще е на 53! Да не е луд!

(по информации от таблоидите по света и у нас и задълбочени анализи в интернет форуми)

1 КОМЕНТАР
1
NINA
03 April 2023, 20:16

Безсмислен опит да се разкаже нещо .Много глупава статия писана само за да се вземе хонорара.

ТВОЯТ КОМЕНТАР