Търси се новият “Мамник”

Storytel обявява конкурс за следващия хитов български аудиосериал

24 March 2023

“Светът след утре” е темата на дългоочаквания втори конкурс за български аудиосериал Storytel Studio, който стартира на 25 март.

Желаещите могат да изпратят своите пилотни епизоди в обем до 10 000 знака до 31 май 2023 г. Това е техният шанс да заинтригуват журито, а победителят ще има възможност да развие цялата си история в общо 10 епизода. Той ще получи договор и аванс от 5000 лева, като ще работи с подкрепата на утвърдени ментори и редактори.

През 2020 г. първото издание на единствения по рода си конкурс у нас привлече сериозен интерес, като в него се включиха 225 участници. За победители бяха избрани Васил Попов с "Мамник" и Мария Николова със "Случаите на Виктор, вампирът-детектив".

След премиерата на “Мамник” през 2021 г. аудиосериалът се превръща бързо в едно от най-популярните заглавия в платформата на Storytel в България. В началото на 2022 г. излезе и вторият аудиосериал на Васил Попов – “Пермафрост”, а благодарение на големия интерес към двете заглавия през последния месец Попов е най-предпочитаният автор от българската публика в приложението на Storytel. Така той детронира утвърдени имена като Марк Менсън и Джефри Арчър.

“Аудиосериалите са все по-популярен формат по цял свят, а успехът на “Мамник” доказа, че те могат да спечелят и българската публика. В първото издание на конкурса видяхме, че у нас има много талантливи автори и те заслужават своя шанс да достигнат до широката публика. Надяваме се, че историята на Васил и превръщането му в един от най-популярните съвременни български автори, ще окуражи и вдъхнови още пишещи хора да се включат в състезанието и сега.”, споделя Ана Клисарска, издател на Storytel и член на журито.

За знаковия успех на “Мамник” ключов принос има и актьорът Владо Пенев, с чийто глас звучи творбата. Сега доказаният тандем “Попов – Пенев” ще бъде част от журито на второто издание на конкурса. В него се включва и писателят и сценарист Ваня Щерева, която беше в екипа и през 2020 г., а сега ще бъде отново основен ментор на победителя. Избраният ще може да разчита и на редакторската подкрепа на още един член на журито – писателя и преводач Елена Павлова.

Темата "Светът след утре" е вдъхновена от доклада за състоянието на дивата природа на планетата на международната природозащитна организация WWF, която е партньор на второто издание на конкурса Storytel Studio. Тя обаче остава отворена за индивидуалния прочит на всеки един от участниците, като няма предварително заложени очаквания за художествения жанр на историите.

Победителят във второто издание на Storytel Studio ще бъде обявен до края на септември. Пълна информация за конкурса, условията за участие и съвети към пишещите можете да намерите тук.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР