Селена Гомес. Без преструвки

В годините Селена Гомес е подлагана на непрестанен хейт в социалните медии заради начина, по който изглежда.

Десислава Найденова 28 February 2023

Снимка: getty images/guliver

Тя е на 30. На 22 е диагностицирана с лупус. На 24 претърпява бъбречна трансплантация.

В същото време Селена Гомес е една от най-нашумелите съвременни звезди. Певица, актриса, инфлуенсър, модел за подражание на хиляди млади хора по света.

Наскоро тя си върна първенството, изпреварвайки Кайли Дженър в социалните мрежи по брой последователи. Да, Селена Гомес е жената с най-много последователи в Instagram – 389 милиона. Наричат я Кралицата на Instagram, макар че тя даде достъпа за управление на акаунта си на своята асистентка.

Както знаем, последователи не означава задължително и само почитатели. В годините Селена Гомес е подлагана на непрестанен хейт в социалните медии заради начина, по който изглежда. Почти всяка нейна поява на червения килим предизвиква вълна от негативни коментари. Преди няколко дни Селена дори пусна видео в TikTok, в което дава обяснение за фигурата и килограмите си. Макар че не е длъжна.

„Не съм модел и никога няма да бъда“, казва тя.

Селена Гомес разкрива, че драстичните промени в теглото й се дължат на медикаментите, които приема за лупуса. Тя водят до задържане на вода в организма, което означава и качване на килограми. Лечението й е включвало и химиотерапия.

„Просто исках да го кажа и да насърча всеки, който изпитва някакъв срам от това, през което преминава, а никой не знае истинската му история.“

Селена Гомес не се страхува да сподели опита си относно болестта и разказва за лупуса не само в социалните медии, а и в своя документален филм от 2022 г. „My Mind & Me“.

„Сега просто боли. Например сутрин, когато се събудя, веднага започвам да плача, защото всичко ме боли.“

В емоционалния документален филм певицата разкрива, че болестта й се влошава и че не е чувствала такава мъчителна болка от години. Лупус е автоимунно заболяване, което може да засегне всеки орган или система в тялото. При автоимунните болести имунната система, която иначе предпазва организма от инфекции и др., по погрешка атакува собствените тъкани и органи. Болестта най-често уврежда сърце, бъбреци, стави, кожа, бели дробове, кръвоносни съдове, мозък. Характеризира се с периоди на влошавания и ремисии.

„Просто искам хората да знаят, че са красиви и прекрасни. Да, има дни, в които може би не изглеждам добре, но бих предпочела да съм здрава и да се грижа за себе си.“

Селена Гомес е на корицата на специалното холивудско издание на Vanity Fair, което всяка година по традиция излиза в сезона на наградите. Тази година Vanity Fair избра 12 млади актьори и актриси, които определи като звездите на настоящето и бъдещето.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Освен Селена Гомес виждаме Ана де Армас („Блондинка“), Остин Бътлър („Елвис“), Флорънс Пю, Кики Палмър, Джонатан Майърс и др. За всички тях това е дебютна корица за Vanity Fair.

„Тази индустрия е звяр. Наистина е страшно да видиш какво се случва, когато ти се дават толкова власт и пари на млада възраст“, казва Селена Гомес пред Vanity Fair.

„Аз съм човек, не съм идеална. Правя грешки през цялото време, но предполагам, че моята работа е да пазя тези грешки за себе си, което вече правя добре и просто се опитвам да бъда най-добрият човек, който мога да бъда за децата, които ме харесват.“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Последният музикален албум, който Селена Гомес издаде, е „Rare“ (2020). В същата година певицата лансира козметичния си бранд „Rare Beauty“. Мисията му, по думите на самата Селена, е „да инициира разговори за красотата, себеприемането и психичното здраве“, както и „да помогне на хората да се чувстват по-малко сами“.

„Открих, че тревожността, паник атаките и депресията могат да бъдат странични ефекти на лупуса, но те са и достатъчно сериозни предизвикателства сами по себе си.“

Автентичността е моят живот.
Селена често говори за нереалистичните очаквания, които обществото (в нейния случай – индустрията и публиката) или ние самите поставяме пред себе си. Звездата споделя, че е имала проблеми с психичното здраве. Основното й послание е, че всеки трябва да се научи да приема себе си, да съумее да се вижда красив, без значение от несъвършенствата. Нека критерият да сме самите ние, а не някой или нещо извън нас.

Селена Гомес има главна роля в сериала на Hulu „Only Murders in the Building“ със Стийв Мартин и Мартин Шорт, който се снима от 2021 г. В третия сезон тази година към каста се присъединява и голямата Мерил Стрийп.

„Имам моменти на несигурност, но ако не предизвикваш себе си, не растеш. В крайна сметка къде отиваш?“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР