Селена Гомез в нов филм за менталното здраве

Премиерата му предстои на 4 ноември по Apple +

24 September 2022

Няколко месеца след стартирането на платформата си, посветена на психичното здраве Wondermind, Селена Гомес разкрива още за психологическите разстройства, от които е страдала в много личен документален филм, чиято премиера предстои на 4 ноември по Apple +. Подобно на свои колеги артисти като Лейди Гага, Били Айлиш и Тейлър Суифт, актрисата също е била е жертва на сериозна депресия. Шест години са й били необходими да се възстанови. 

През 2014 г. на върха на славата си е диагностицирана с лупус, хронично автоимунно заболяване, което може да унищожи жизненоважни органи. Минава лечение с химиотерапия, след това й се налага бъбречна трансплантация. Година по-късно се оказва, че заболяването засяга не само тялото й, а и психиката и че пациентите с подобна диагноза са изложени на три пъти по-висок риск от депресия. След "емоционална криза" 26-годишната тогава актриса влиза в психиатрична болница и е подложена на терапия. Достига дори до биполярно разстройство и тогава взима радикално решение да се дистанцира от социалните мрежи и въобще от интернет.

В продължение на четири години и половина Селена се грижи се за себе си, далече от медиите и социалните мрежи и успява постепенно да се възстанови. „Решението да спра връзката си с интернет и социалните мрежи напълно промени живота ми“ - споделя Селена при стартирането на Wondermind. Платформата й е отворена за всички, които не се чувстват добре и имат нужда да го споделят. Тя дава възможност и за съвет с експерти по психично здраве.

През април 2021 г. тя сподели в профила си в Инстаграм, където е следвана от 347 милиона души: „Знам колко е ужасяващо да бъдеш атакуван от тревожност и депресия в ранна възраст. Ако имах представа за това по-рано или ако ми бяха ми говорили за подобни неща в училище, сблъсъкът ми с тази реалност щеше да е много различен.“ Именно за това документалният филм, който предстои скоро да бъде излъчен по Apple TV+, е много важен. Защото в My Mind & Me, режисиран и продуциран от Алек Кешишян, автор на лентата "В легло с Мадона", Селена Гомез се връща назад към тези шест дълги години на страдание в борба с депресията и безпокойството си. И е искрена в своята уязвимост и бляскава в борбата си да се справи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР