Номинираните за Икар

04 February 2023

На 27 март в Народния театър предстои 49-тата церемония за връчване на Националните театрални награди на Съюза на артистите ИКАР. На пресконференция, открита от председателя на САБ Христо Мутафчиев, бяха обявени номинациите. Сред номинираните за главна мъжка роля са Владимир Пенев за ролята на Поп Кръстю във „Великденско вино“, Деян Донков за ролята на Орфей в „Орфей“ и Иван Юруков за Хелмер в „Нора“. За Икар за водеща женска роля ще се състезават Албена Ставрева в ролята й на Гичка Кукуто в нейния авторски моноспектакъл „Неведение“, Светлана Янчева за Уини в „О, щастливи дни“ и Станка Калчева за сестра Алоишъс в „Съмнение“.

Икар за изключителен принос към българския театър ще получи Антон Радичев, Икар за чест и достойнство ще бъде връчен на актрисата Мария Стефанова. Може да видите номинираните в останалите категории, както и да гласувате за тях на: https://uba.bg/ikar-nominations-2023/

Най-престижните отличия в областта на сценичните изкуства у нас се присъждат от 1974 г. в Световния ден на театъра – 27 март. Всички номинирани спектакли ще бъдат представени в рамките на ХVІII-ото издание на Софийския театрален салон, който е част от Календара на културните събития на Столичната община, както и от Националния културен календар на Министерството на културата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР