Косата отново расте

31 January 2023

Нарушенията в работата на организма незабавно се отразяват на косата. Дисбаланс в хормоналната система, стрес, недохранване, лоши условия в околната среда са фактори, водещи до загуба на тонус и изтъняване – косата започва да пада. Страдат и жените, и мъжете. Ако проблемът бъде неглижиран, може да стане много по-сериозен и да доведе дори до пълна загуба на коса. Такава патология е по-трудна за лечение. Освен това има прически и навици за грижа за косата, които също могат да я увредят и да доведат до алопеция.

План срещу косопад

Първата стъпка е консултация със специалист. Дерматолозите в клиники Skin Line притежават над 15-годишен опит в естетиката за скалп, специализирани са в естетичните процедури за стимулиране на растежа на коса при различните видове алопеция. Още при първото посещение ще ви бъде съставен план за лечение и за по-бърз растеж на косата, или предотвратяване на по-нататъшен косопад, независимо от причините му. Много вероятно е той да включва промяна на хранителния режим, прием на витамини, минерали и други добавки. Както и някои процедури като микронидлинг, трансплантация на коса, лазерна терапия, мезотерапия, филър за коса.


Иновативно решение

Един от най-ефективните методи за възстановяване и сгъстяване на косата, предлаган в клиники Skin Line, са процедурите с помощта на лазерния модул ResurFX. Тази иновативна терапия представлява лазерна стимулация на космените фоликули, която ги уплътнява и ускорява растежа им. Чрез действието на инфрачервената светлина се активират метаболитните процеси и се увеличава притокът на кръв, което подпомага възстановяването на растежа на косата.

Терапията за коса с ResurFX предлага изключителна ефективност (с видими резултати още след първото третиране), безболезненост (оздравяването отнема няколко часа) и безопасност (рискът от странични ефекти е незначителен). Възстановяването и сгъс-
тяването на косата ResurHair не изисква анестезия и може да се извършва целогодишно, без да се притеснявате от въздействието на слънцето. Оптималните резултати настъпват след серия от 3-5 процедури през интервал от 3-4 седмици.

Въздействайки върху кожата на главата и скалпа, лазерът стимулира клетъчната регенерация и насърчава подмладяването. Ето защо лечението на плешивост при мъже и жени с ResurFX е ефективно дори в напреднали случаи.

Иновативната терапия ResurFX ще ви помогне да подарите на косата си жизненост, сила, обем и още красота!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР