Питер Гинт: приказката на Боян Арсов и студенти в Народния

Десант на класа на отишлата си през 2020 г. проф. Снежина Танковска в Народния театър с пъстър спектакъл с много танци и музика. Само тази сряда, 25 януари, от 19 ч. на сцената на Народния театър.

eva.bg 24 January 2023

„Peter Gynt“  на новозеландския автор Дейвид Хеър е умен и забавен съвременен прочит на емблематичната поема „Пеер Гюнт" от Хенрик Ибсен. С много настроение и чувство за хумор Дейвид Хеър прави ярки паралели със заобикалящия ни свят, като превръща героя на Ибсен в герой на нашето време и така с остър и тревожен тон изобличава несъвършенства на съвременния човек и общество.

Режисьор на постановката по идея на проф. Танковска е Боян Арсов, блестящия млад актьор, който спечели „Икар“ за водеща мъжка роля през 2019 г. Боян е автор и на визуалната среда и костюмите на

спектакъла. Постановката спечели наградата "НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ"2022 за най-добро представление.

Питер Гинт пътува през различни реални и фантазни светове, плод на неговото въображение и желание да открие себе си, да надскочи своите собствени граници, да усъвършенства сам себе си. Притежава желанието, волята и енергията да завладее света, да го оцвети в цветовете на своите мечти и копнежи, но в края на пътя идва въпросът за смисъла от положените усилия, за скритото значение зад думите „бъди себе си", за несподеленото, пропуснатото и отреченото. Това пътуване – метафора за нашия живот, разкрива измеренията на човешкото в метаморфозите на човека на XXI век.

В ролите: Александър Андреев, Ванина Йорданова, Велина Георгиева, Георг Киряков, Георги Илиев, Дейвид Тумбарков, Захари Турманов, Ивана Керанова, Мартин Емануилов, Ростислав Панков, Сезер Сами, София Джустрова, Спартак Апостолов, Теодор Каракачанов, Теодор Ненов, Христо Тенчев.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР