Гал Сасон: Как да да сбъдваме мечтите си през 2023 с магията на Луната

15 January 2023

Според Гал Сасон в неговата „Астрологична прогноза за 2023“ (изд. от „Кибеа“) с помощта на гравитационните сили на Луната можем да привличаме нещата, които са ни потребни.

Луната е непостоянна и капризна, твърди той, важно е да се помни, че каквото дава, може да го прибере и обратно. Затова най-добре е да работим с нея по краткосрочни проекти и проблеми, които допускат гъвкавост и промяна. Вариант е да разделим ипроекта на части, както годината се дели на месеци.

Ето какво съветва кабалистът и астролог в книгата си „Астрологичната прогноза за 2023“ (прев. Ирина Манушева):

СЪЗЕРЦАВАНЕ НА ЛУНАТА

Когато Луната е нова и още не се вижда, не се препоръчва да започвате проекти. Добре е да го отложите до следващия ден, стига да не се движи на празен ход – това са ден, час или няколко минути, в които на всеки 2,5 дни тя сменя знака си. Можете да разберете кои са тези моменти на празен ход от сайтове като www.voidofcoursemoon.com/void-ofcourse-moon-2023-calendar.

Как работи лунната магия?

По Новолуние избирате желание или проект, който искате да осъществите. На следващия ден се заемате с него. Може да измислите асоциация, с която да обозначавате желанието си, съветва Гал Сасон: предмет, символ, число, цвят и т.н. Тя ще ви води и ще ви служи като тема за синхроничностите и знаменията от Вселената през идния месец.

За привличане на бизнес партньор, ако искате балансирана и реципрочна връзка, подходящ символ би била везната. Може да изберете зеления цвят, който се свързва с Везни, и се смята, че подсилва креативността и успокоява. Символът на желанието ви ще бъде вашият водач. Мислете за символа, докато упражнявате формулировката на желанието си.

Седем дни след Новолунието Луната достига първата си квадратура със Слънцето. Квадратурата подсказва напрежение и може да преживеете първите си истински предизвикателства: съмнение, разкаяние, че сте избрали грешно желание, скептицизма на околните, съпротива и т.н. Възможно е да бъдете тласнати към действия, които не са ви по вкуса, или към смяна на курса на поведение. Но вие постоянствайте – дръжте се здраво за избрания символ и продължавайте да работите върху изпълняването на желанието си.

През 14-те дни, в които Луната расте, може да добавяте различни неща към области в живота си, където има потребност от тях, а също към желанието си. Периодът е благоприятен, ако се налага да наемете човек, да направите покупка или да се сдобиете с нещо.

Две седмици след Новолунието Луната достига опозиция със Слънцето и се появява възможност да видите осъществени някои аспекти на желанието си. Насърчете и подкрепете Вселената, като се постараете да откриете признаци за реализацията му.

Пълнолунието е чудесен момент за малък ритуал.

Вземете бял лист хартия и напишете от едната страна причините, заради които искате и се нуждаете желанието ви да се сбъдне; как то ще подобри вашия живот и какво ще спечели човечеството, когато успеете. От другата страна запишете всички причини, заради които досега не сте успели да го осъществите.

После изгорете листа и хвърлете пепелта във вода.

Пълнолунието е покана и да бъдем благодарни, дa медитираме, да изцеляваме.

Когато Луната се смалява (сърпът й прилича на буквата С), е добре да се избавите от всичко, което ви пречи – по принцип и във връзка с желанието ви. Подходящ период да уволните или пропъдите някого от живота или работата си, да се отърсите от деструктивните нагласи, да направите прочистване (детоксикация).

Седмица след Пълнолунието лунният диск отново образува квадратура със Слънцето. Сега сте в кулминацията на историята, когато влизате в открит сблъсък със своя антагонист. Възможно е да срещнете всички сили във и извън себе си, които се опитват да възпрепятстват осъществяването на проекта ви. Ако сте избрали подходящо желание и сте свършили необходимата работа по него, един ден преди следващото пълнолуние би трябвало да почувствате промяна в живота си и да се подготвите за следващото лунно пътешествие.

___________

Новолуниe

Решете какво искате да постигнете през следващите 29 дни.

Денят след новолунието

Започнете работа по осъществяването на желанието си.

Първа четвърт

Възможни са предизвикателства и спадове. Ако трябва, изпробвайте нов подход.

Пълнолуние

Ще видите знак за осъществяването на желанието си, добра новина или късмет. Поздравете се, както прави Бог в края на всеки ден от Сътворението: „Това е добро“.

_____________

Период от пълнолунието до третата четвърт

Редактирайте, видоизменяйте и се освобождавайте от пречките по пътя към осъществяването на желанието. Работете въпреки съпротивата, съмнението, страха от успеха и от провала.

Изтънял сърп

Непосредствено преди следващото новолуние желанието ви би трябвало да се сбъдне. Ако ви е нужно повече време, посветете му и следващия цикъл.

Новолунието представлява семето на силата, ядка със значим духовен и практически потенциал.

Новолунията във вашия слънчев, лунени изгряващ знак са най-силните двигатели за сбъдване на желания. Най-добре е да запазите новолунието в изгряващия си знак (асцендента) за неща, които искате да промените или постигнете по отношение на своето здраве, тяло, характер, личности идентичност, посока в живота.

 

Ето и датите на всички новолуния ипълнолуния през 2023 г.

21 януари

Новолуние във Водолей

Подходящо за работа в областите, свързани с приятелството, положението ви в компанията или общността; с работа „за идеята“, алтруизъм, технология, иновация. Този знак се свързва със сбъдването на желания, така че използвайте момента за новогодишното си решение. Датата съвпада с китайската Нова година, когато над 1,5 милиарда честват новото начало.

Влейте се във вълната от енергия.

Семе на силата: общността.

• 20 февруари

Новолуние в Риби

Най-добрият момент за желания, свързани с медитация, въображение, красота, танци, движение, мистика, интуиция, облекчаване на чуждото страдание. Сатурн е в съвпад със Слънцето и Луната (отговорниците за новолунието), което може да породи съмнения исъпротива, но и да ви даде издръжливост за дългосрочните желания, които ще се сбъднат по-късно.

Семе на силата: въображението.

• 21 март

Новолуние в Овен, съвпадащо с астрологичната Нова година

Формулирайте желания, свързани с лидерството, жизнената сила, здравето, имиджа и бранда, тялото и идентичността. Девизът на Овен е „Аз съм“, но Венера в съвпад със Северния възел може да доведе нова връзка в живота ви, така че моментът е благоприятен и за желания, свързани с взаимоотношенията, финансите и изкуството. Тази година имаме две новолуния в Овен, така че може да изберете желание, за което ви е нужно повече време или работата по което можете да разделите на две.

Семе на силата: идентичността.

• 20 април

Новолуние в Овен, съвпадащо с пълно слънчево затъмнение

Чудесен момент за хората, които работят за сбъдване на желанията си, тъй като затъмненията ускоряват процесите. Това слънчево затъмнение носи и допълнително предизвикателство, тъй като Плутон е в квадратура със Слънцето и Луната. За да неутрализирате неблагоприятния аспект, изберете желание, което ви изпълва със страст или е свързано с терапия, изцеление, трансформация, сексуалност или финанси.

Най-добрият вариант е желание, което ще ви помогнеда възвърнете силата си. По принцип затъмнението не е най-подходящият момент за ново начало, но може да помолите Луната да разкрие нещо ново, скрито в живота ви, преграда, която не успявате да видите.

Семе на силата: лидерството.

• 19 май

Новолуние в Телец

Раждането на екзалтираната Луна се смята за най-силното новолуние за годината. Формира се силен клин между Марс (енергията), Плутон (трансформацията), Слънцето (себеизразяването) и Луната (емоциите). Подредбата им има мощно влияние, което може да предизвика значителни промени в живота ви.

Семе на силата: самооценката.

• 18 юни

Новолуние в Близнаци

Подходящ момент за желания, свързани с роднини, бизнес, договори, съседи, писане, мрежи и комуникации. Предизвикателство е квадратурата на Луната и Слънцето с Нептун, така че се пазете от пристрастяване и саморазрушителни модели.

Семе на силата: разумът.

• 17 юли

Новолуние в Рак

Луната се връща у дома, което означава, че благоприятства желания, свързани с жилището, офиса, автомобила, семейството, сигурността, емоциите, родителството и недвижимите имоти. Ключовата фраза е „Аз чувствам“. Стига да можете да го почувствате, желанието ви ще оживее. Може да получите помощ от хора с власт или от сънищата си.

Семе на силата: семейството и родословието.

• 16 август

Новолуние в Лъв

Силната Луна ще ви помогне да осъществите желанияи проекти, които вълнуват сърцето ви, свързват ви с романтиката, децата, творчеството, щастието, хобитата, спорта и развлеченията. Има обаче и уловка: Лилит, която е „прикачена“ към новолунието (в съвпад с него), вероятно ще се опита да провокира у вас мрак, съмнение, съпротива и антагонизъм. Не се плашете, Лъвицата е на ваша страна. Тъй като по същото време Уран е в квадратура с Луната, а Венера – ретроградна, моментът не е подходящ за начало на нова връзка, но можете да поработите върху отстраняването на препятствията, които ви пречат да откриете любовта.

Семе на силата: творчеството.

• 15 септември

Новолуние в Дева

Чудесен момент за желания, свързани със здравето, хранителния режим, работата, ежедневните задачи, организацията, детоксикацията и служенето. Новолунието се подсилва от златния тригон на Уран (иновацията) и Плутон (трансформацията). Небесните богове ви насърчават и тласкат напред.

Семе на силата: служенето.

14 октомври

Новолуние във Везни

Чудесен момент да започнете работа по нова връзкаили партньорство; по нещо, свързано с изкуство, музика, красота, дизайн, справедливост и баланс в живота. Новолунието се допълва от Марс и Меркурий (идвете планети в съвпад със Слънцето и Луната), които ще ви вдъхнат енергия и съобразителност, за да осъществите желанията си. Както при затъмнението от 20 април, сега също не е препоръчително да започнете нещо ново, но можете да помолите Луната да ви покаже щрихи от живота ви, които не забелязвате, но които биха подпомогнали вашето развитие.

Семе на силата: равновесието.

• 13 ноември

Новолуние в Скорпион

Няма да е лесно, защото Луната е в падение. Намесва се и Марс, който я прави още по-агресивна и нетърпелива. Моментът е благоприятен за желания, свързани с освобождаване от старото и за изхвърляне на определени неща от живота; за сексуалност, страст, интимност, инвестиции, наследство и съзидание.

Семе на силата: трансформацията.

• 13 декември

Новолуние в Стрелец

Последното новолуние за 2023-та попада в селенията на оптимистичен знак, който ви насърчава да формулирате или да започнете работа по новогодишното си желание за 2024-та. Стрелец е знакът на пророчествата, така че можете да предвидите какво ще ви е нужно през следващата година. Подходящо новолуние за желания, свързани с образование и пътешествия; подкрепа в отношенията с роднини по сватова линия или съдебни дела, мъдрост, истина, учене, преподаване и медии. Заради ретроградния Меркурий ще е по-трудно да започнете нещо ново.

Семе на силата: истината.

През 2023 г няма Новолуние в Козирог.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР