Mystery Box – какво има в кутията

22 December 2022

Обичам мистериите в живота – нещата, които не знаеш каква тайна крият. От неочакваните подаръци до вълнуващите криминални сюжети на книги и филми, от изненадващата среща със стар приятел от детството до срещата с изумителните авангардни творения в дизайна и модата. Любопитството поддържа радостта от живота и това го знае най-добрата ми приятелка, която по повод рождения ми юбилей ми подари… мистерия!

От септември насам, като любител и ценител на виното, всеки месец според ваучера за абонамент, който бе нейният супероригинален подарък за мен, получавам изненадващата Mystery Box.

Какво има в кутията? Не мога дори и да предполагам. Всеки месец екипът от сомелиери на Seewines избира три ексклузивни вина от богатата си селекция с над 1000 етикета от близо 20 държави. За да задоволят всички вкусове, Seewines предлагат 3 различни абонамента – селекция от български вина, вина от различни бутикови изби от цял свят и, не на последно място, Fine Wine – изборът на експертите на премиум вина за по-изтънчените любители. Приятелката ми е избрала третия вариант, за да се почувствам наистина специална.

Но така се чувстват и всички, закупили всеки един от абонаментите за Mystery Box, даващи предимството да сме сред първите и най-специални клиенти, които опитват премиерно много от вината, които после ще намерят място на рафтове в магазина на Seewines.
Зад избора стои екип опитни сомелиери, на които си струва да се доверим, защото на всяка бутилка намираме информация защо са избрали именно това вино и защо е най-подходящо за консумация точно сега. Техен е изборът на сорта, произхода, вкуса и преживяването.

Кои са те?

Асен Милушев има щастието искрата на любовта му към виното да пламне, когато, пътешествайки, посещава най-известните винени региони по света. Придобитият опит и задълбочените знания, получени от WSET Diploma, му помагат като сомелиер в Seewines да открива и избира качествени и не толкова достъпни вина, на които всеки ще има удоволствието да се наслади като абонат на винения клуб „Mystery Box – изборът на сомелиерите“.

Юлия Костадинова е лектор, обучител, винен автор, редактор, професионален дегустатор и телевизионен водещ – всичко това, заедно с огромната ѝ любов и любопитство към виното я превръща в едно от известните имена във винения бранш у нас. Съосновател на електронната медия DiVino.bg и списание DiVino, Юлия е професионалист с богат опит, член е на редица дегустационни комисии в едни от най-важните конкурси за вино и спиртни напитки в света.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР