Красиво, уютно, приятно на допир

Годините на пандемията подтикнаха световните дизайнери и производители на обзавеждане за дома да преосмислят тенденцията за минимализъм

Елка Влаховска 24 December 2022

Снимка: мебели Виденов

Годините на пандемията подтикнаха световните дизайнери и производители на обзавеждане за дома да преосмислят тенденцията за минимализъм. Усещането за близост до природата, приятните на допир материи, чувствеността взеха връх в дизайна, защото не искаме ли все повече да се усещаме силни и защитени в дома си?

Домът ни е все повече мястото, където работим, живеем, общуваме и търсим топлината на приятната и успокояваща среда, която ще ни даде повече енергия за дните напред. С кодовете на интериорния дизайн това се изразява чрез по-земна и неутрална палитра на цветовете, чрез избора на по-меки и заоблени форми на мебелите, с богатството на текстури. Колко приятно е да седнеш и да сложиш дланта си върху дивана с дамаска от чувствена на допир текстура, да се загледаш в перфектната заоблена форма на стола, да потърсиш произведение на изкуството на стената и да се почувстваш сякаш в „пашкула на благоденствието“.

Тенденциите в обзавеждането за 2023 г. залагат отново на философията, че домът ни стана емоционален и ние не само го обитаваме, но и „общуваме“ с него, за да потърсим благополучие и комфорт.  

Мебелите вече не са само израз на статус или на удобство чрез конструкцията, материалите и довършителните украси. Те са нашите нови „приятели“, защото изграждаме емоционална връзка с тях, такава, каквато за първи път се среща в дизайна.
„Мебели Виденов“ следва тенденциите в световния дизайн. Всеки може да открие там идеи как да създаде своята лична зона на комфорт и щастие. Когато има предложение, има и нагласа за полет на въображението.


Повече информация може да получите на videnov.bg.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР