Мечтаната кухня – 100% made in Italy

Италианският бранд Doimo Cucine посвещава целия си ангажимент, изобретателност и творчески дух на проектирането и производството на съвременни кухненски системи. През годините винаги търси хармонията между красота, благосъстояние и функционалност, надхвърляйки логиката на отделния продукт, с проекти, замислени и изградени около живота и емоциите на хората.

15 December 2022

Чрез културата на съвременния дизайн, устойчивостта на материалите и качеството на технологиите италианската компания превръща мечтите, желанията и очакванията на клиентите в реалност.

Модерните италиански кухни на Doimo Cucine разказват за съвременния стил и начин на живот от сърцето на всеки дом. Марката е създадена през 1994 година в Нервеза дела Баталия, малко градче в областта Тревизо в Северна Италия и е част от групата Doimo – една от най-големите и икономически значими компании в производството на мебели в страната. Всички компоненти за кухните на Doimo Cucine се произвеждат и сглобяват в Италия. С корени от областта Венето – район известен със занаятчийското майсторство при обработката на дървесина и ръчната изработка на мебели, Doimo Cucine взема най-доброто от тези традиции, като внимателно се подбират материалите, изпипва се всеки детайл в стила на добрия италиански вкус.

„Това е много повече от просто да правиш нещо, ние искаме да го правим добре. За всички нас” - това е мисията на Doimo Cucine, която компанията успешно следва през годините на развитие и утвърждаване на международните пазари.

Всеки модел кухня има съвременна душа, но и специфичен характер, защото красотата е в разнообразието от избори. Това е една от причините брандът да работи с дизайнери, творци и индустриални специалисти, умеещи да улавят последните тенденции в дизайна и технологиите, и да ги превъплъщават в реални проекти.

Модулните италиански кухни Aspen са колекция с екологичен дух. По своята същност те са модулни композициии, със 100% рециклируема алуминиева рамка и панели от иновативния материал за производство на мебели Fenix NTM® - силно устойчив на надраскване, триене, топлина, разтворители на киселинна основа и битови реагенти. Облицовките са изискани и копринени на допир, изключително хигиенични и без да задържат петна. Присъствието на тъмен стенен модул задава модерен ритъм.

Италианската кухненска система D12 е съвременна композиция, която разкрива семпъл, но амбициозен дизайн. Както подсказва името, D 12 означава дебелината на кухненските врати, а именно 12 мм. С изчистени линии и материали, строгата и линейна система има изискан външен вид, който при близък поглед разкрива изненадващи, скрити аксесоари. Вратите са изработени от лек рециклируем алуминий, завършен с панели от различни материали или боядисани в съответствие с индивидуалния интериорен стил.

В Doimo Cucine непрестанно се стремят да се развиват в крак с най-модерните технологии и употреба на нови материали. Това позволява да се предлагат решения, специфични модули и аксесоари от най-високо качество, по-добри от предхождащите ги и все така внимателни към околната среда.

Прецизният контрол на производствените техници по време на автоматизираните процеси е последван от фази на ръчно довършване и персонализиране с вниманието към детайлите, родени от занаятчийски традиции с дълбоки корени.

Ето защо и изборът на кухня измежду безбройните разновидности не е лесен. Той зависи от естетическите предпочитания, навиците на обитателите на дома, структурата на пространството и естествено, възможностите на бюджета.

Сред различните типове кухнята-остров е съвременен избор, популярен сред хората, които обичат да готвят и да общуват с приятелите си или с членовете на семейството докато приготвят ястията. Тя неимоверно улеснява движенията и създава много приятно пространство, в което да прекарвате времето си. Нещо повече, модерната италианска Island Kitchen предлага широка гама от решения, които обединяват естетиката с функционалността.

Качествата на италианската кухня Peninsula Kitchen (полуостров) на Doimo Cucine са безспорно идеални за тези, които искат да разграничат кухнята от всекидневната в елегантен, непрекъснат и отворен стил. Той разделя кухнята от отворената всекидневна, когато пространството е една голяма стая или когато има желание да се дефинират двете среди, без да се затварят.

В L-образната италианска кухня по поръчка всичко е разположено така, че да се използва максимално функционално пространството на двете стени. По отношение на другите видове кухни това е много удобно оформление, когато пространството е ограничено.

L-образната кухня може да бъде подредена по различни начини, така че тя дава безкрайни възможности за осъществяване на индивидуален проект.

От многото видове кухни, от които можете да избирате, когато проектирате дома си, U-образната кухня, известна още като кухнята Gulf или Horseshoe, изисква доста пространство. Развива се покрай три съседни стени, за да огради централна трапезария, мечтата на всеки, който търси кухня с неограничено движение.

Привидно семпла на вид, Linear Kithen (линеарната кухня), се разполага по продължение на една от стените, и е изключително подходяща за по-малки пространства. Тя е модерната опция за създаване на удобно работно пространство с италиански стил и качество.

Doimo Cucine не само създава места за хранене и общуване. Проектите на италианската марка произлизат от уменията и страстта на екипа от професионалисти, които се посвещават на работата с цялото си сърце, за да превърнат кухнята в пространство, където страстта тече свободно, където нараства усещането за красота и емоциите са автентични.

Може да откриете италианските дизайнерски кухни на Doimo Cucine в магазините Selamore или на selamoredesign.com.

 

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР