Първи поглед към "Жокер 2" с Хоакин Финикс

Премиерата на “Joker: Folie a Deux” ("Жокер: Лудост за двама") е насрочена за 4 октомври 2024 г.

eva.bg 11 December 2022

Режисьорът Тод Филипс публикува в Инстаграм профила си първи кадър от снимачната площадка на дългоочаквания „Жокер 2“ с оригинално заглавие “Joker: Folie a Deux”– продължение на култовия (вече) „Жокер“ от 2019.

„Ден 1. Нашето момче. #joker“ – написа Филипс в профила си след края на първия снимачен ден.

Засега информацията за продукцията е оскъдна. Известни са повечето актьори, както и че Лейди Гага ще партнира на Финикс като Харли Куин. Според някои слухове “Joker: Folie a Deux” (folie a deux от фр. – лудост за двама, споделена лудост) ще е мюзикъл, но само от гледната точка на Харли Куин. Как ще се получи това, ще разберем чак на 4 октомври 2024 г., за когато е насрочена датата на премиерата.

През 2019 г. „Жокер“ се превърна в един от най-успешните филми, създадени по комикси, до този момент - от гледна точка както на приходите, така и на отзивите на критиците. След като изненадващо спечели "Златен лъв" на филмовия фестивал във Венеция, "Жокер" стана първият филм с рейтинг R (филмите с този рейтинг не се препоръчват за лица под 17 години или за тези лица се изисква придружаващ възрастен), събрал приходи от 1 милиард долара в световен мащаб и спечелил 12 номинации за "Оскар". За ролята си на неуспешния стенд ъп комик Артър Флек/Жокера Хоакин Финикс взе първата си академична статуетка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР