Какви са актуалните тенденции при дамските анцузи? Преглед на най-интересните стилове за жени

Vogue посвети специална статия на дамския анцуг, който стремглаво, но и някак очаквано нахлу в модата.

eva.bg 13 December 2022

Спортните комплекти направиха своето голямо завръщане миналата година. Потвърди го не само Виктория Бекъм, а и всички онези it момичета, икони на street style-a, крачещи забързано по улиците на световните модни столици и диктуващи тенденциите. И това продължава през 2022 г.

Vogue посвети специална статия на дамския анцуг, който стремглаво, но и някак очаквано нахлу в модата. След години на прилепнали силуети, футуристични материи и доминиращи шорти за колоездене, наложени от някои топмодели, облеклото със спортен дух се връща към корените си.

Спомнете си ретро екипите за лека атлетика и ще разберете за какво говорим – плътно трико, щедри кройки, преобладаващо сиви нюанси. Дамските анцузи, в най-класическата им форма, е това, към което модните гурута отправят поглед в момента. Анцугът вече не е запазен само за уикендите – за у дома или за разходка навън например с капитонирано яке или бомбър, нито за спортната зала. Той влиза в ролята на верен съюзник в ежедневието и на топ попадение в гардероба ни.

Какви са актуалните тенденции? Правим преглед на най-интересните стилове за жени.

Анцуг с палто и кубинки

Може би когато бяхме на 16, беше проява на лош вкус да се разхождаме из квартала с анцуг и обувки, различни от гуменки, но... нещата отдавна са се променили. В последното десетилетие са на почит привидно несъчетаемите миксове, затова не се колебайте. Спортен комплект под палто в комбинация с кубинки е визия, която ще ви доближи до модните блогъри и инфлуенсъри. Заложете на горна част с качулка, като при този микротренд много добре изглеждат нюд и бежовите нюанси, освен това се съчетават изключително лесно с палто в цвят камел например или с карирани модели. Добавете шапка и шал и сте готови.

Анцуг с блейзър и маратонки

Звучи странно, но несъмнено е модерно. Отбележете си го за пролетта, защото сме убедени, че този микротренд няма да отмине дотогава. Спортното излъчване се запазва и е допълнително подчертано от обувките в същия стил, като изненадващият елемент тук идва от елегантния блейзър в oversize вариант. Когато избирате цвят на анцуга, помнете, че за предпочитане са светлосивите нюанси, както и бяло и черно. Горната част препоръчваме да е без цип, а ако е с някакъв находчив надпис, гарантирано няма да останете незабелязани. Възможности за цялостни и разнообразни съчетания откриваме при puma bg, развихрете се.

Анцуг с бижута

Анцуг и диаманти – да, вече е правено. Перли върху суитшърт – също, и освен това изглежда стилно. Може и да не ви звучи окей, но никога няма да разберете, ако не пробвате, нали? Защото каквото и да си говорим, в каквото и да ви убеждаваме, каквито и тенденции да идват и да си отиват, истината е, че всяка съвременна жена е свободна да създава своя личен стил. А стилът понякога ни намигва и ни напомня да излезем от зоната си на комфорт – в конкретния случай за да намерим комфорт. Защото за вас не знаем, но ние не се сещаме за нищо по-комфортно от дамския анцуг.

Ако приложите на практика някой от горните три стила, със сигурност ще сте модерни. А в случай че сте склонни да експериментирате, можете да се огледате и за някои по-ярки цветове или поне за пастелни тонове. Друга опция са монохромните решения – от глава до пети в бяло, в бежово, в черно или в каквото предпочитате (анцуг, връхна дреха и обувки в един и същи цвят). При всички случаи има нещо много очарователно и дори успокояващо в съответстващите горна и долна част – за бельо, пижами, анцузи, костюми и т.н.

За финал ви предлагаме и нещо малко по-лятно, защото от време на време тайничко си мечтаем за топлите месеци. Знаем, че зимата тепърва предстои, но никога не е излишно да сме готови с чифт къси дънкови панталони, или изобщо къси панталони, и с няколко красиви рокли за разкош и лежерни разходки.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР