Какви проблеми могат да възникнат при жилищен кредит?

24 November 2022

Към тегленето на определен заем, винаги трябва да се подхожда внимателно и разумно. Предварително е добре да си дадете ясна сметка за приходите и финансовите си възможностите, за да не изпаднете в неприятна ситуация. Ако се налага да използвате жилищни и ипотечни кредити, има редица тънкости, за които е препоръчително да се информирате. 

Освен от банка бихте могли да да получите финансиране и от небанкова финансова институция, казват от Credi YES. Процедурата е много по-улеснена и може да кандидатствате дори онлайн. Всеки иска да осигури на семейството си най-доброто, но когато се използва заем, правилното планиране винаги трябва да е на първо място. Определете дали имате нужните финансови приходи, за да покривате вноската.

Как да избегнем проблемите при теглене на жилищен кредит

Ако сте избрали да получите ипотечен заем от небанкова финансова компания, ви препоръчваме да използвате удобния онлайн калкулатор. Така, преди да кандидатствате, бихте могли да видите, какви вноски ще трябва да покривате за желаната сума, при избрания от вас период за погасяване. За да избегнете проблемите при теглене на ипотечен кредит от Креди Йес съветват:

  • не взимайте заем близък до ръба на възможностите си – опитайте да изберете по-ниска вноска. Ако случайно доходите ви намалеят, ще може да я покривате, без това да затрудни финансово семейството ви;

  • не теглете жилищен кредит за максималния срок – ако изберете дълъг срок за връщане на парите, ще имате по-малко възможности при необходимост да го разсрочите;

жилични и ипотечни кредити

  • съберете спестявания – да разполагате със спестявания е огромна привилегия. Така може да изтеглите по-малък заем, който съответно ще връщате по кратко време. В противен случай сумата може да не ви стигне и ще се наложи да изтеглите и потребителски заем;

  • запознайте се с условията за кандидатстване – проучете внимателно на какви критерии трябва да отговаряте, за да получите избрания жилищен кредит.

Придържайте се към тези съвети и няма да имате никакви проблеми, свързани с вашия ипотечен заем.

Какви са изискванията за получаване на ипотечен заем

За да бъдете одобрени за подобен заем, е необходимо да го обезпечите с недвижим имот. Няма ограничения за това какъв да бъде имотът и къде да се намира. Трето лице също може да стане гарант, ако ипотекира собственост във ваша полза. Сумите могат да варират от 5000 до 30 000 лв. Лихвата е фиксирана за целия период. Прави се оглед на имота, който ще бъде ипотекиран. За да ви се отпуснат парите, служителите на компанията ще проверят дали отговаряте на условията. Имате възможност да изберете подходяща за вас вноска с помощта на онлайн калкулатора.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР