Красота, енергия и емоционален уют

Добре знаем усещането, което изпитваме, когато прекрачим прага на дома си – как външният свят сякаш изчезва, темпото на живот се забавя, поемаме дълбоко въздух и отпускаме напрежението от работния ден.

18 November 2022

Добре знаем усещането, което изпитваме, когато прекрачим прага на дома си – как външният свят сякаш изчезва, темпото на живот се забавя, поемаме дълбоко въздух и отпускаме напрежението от работния ден.

Още по-уютно е чувството на тихите сутрини, когато отворените завеси на прозорците позволяват да нахлуе меката светлина и да хвърли магични отблясъци върху повърхностите. Колекцията 2022 на Cattelan Italia е предназначена да стилизира жилищно пространство, търсейки с модерната си визия атмосфера на баланс и спокойствие.

В същото време домът, обзаведен с италианския бранд, се възприема и като място, където можем да се заредим с нова енергия и вдъхновение. Той е удобно убежище да преоткрием собственото си емоционално благополучие.

Колекцията представя комбинация от меки и заоблени форми, съчетани с контрастиращи геометрични елементи. Липсата на претрупаност оставя място за пълноценно оценяване на естествените материали и прецизните ръчни довършителни работи.

Колекцията 2022 на Cattelan Italia включва различни възможности за интерпретация на интериорните пространства с изключително скулптурните си трапезарни маси, разнообразието от тапицирани повърхности на столовете, елегантните луксозни бюфети и декоративните допълнения като въздействащите с дизайна си лампи, огледала и меки килими.

Благодарение на собствения творчески замисъл и стил на своите мебели, Cattelan Italia се нарежда сред най-значимите италиански производители на домашно обзавеждане. Отличителна черта на компанията е, че всички компоненти за мебелите се произвеждат в Италия - 100% Made in Italy!

Италианската трапезарна маса Maxim Argile е произведение на изкуството. Дизайнът на масата скулптура произтича от липсата на захващане между трите венчелистчета, представляващи основата на масата, и от материала, от който е направена. Както скулптурата изниква от материала в ръцете на майстора, така и масата Maxim подсказва за вложените усилия и време при дизайна и изработването й.

Maxim се предлага в две версии: кръгла маса с прозрачен стъклен плот, който позволява да оценим основата в нейната цялост, и моделът Maxim Argile, изцяло облицован с глина, което му придава още по-органичен вид. Това издръжливо покритие също прави Maxim идеален като дизайнерска маса на открито.

Италианската дизайнерска маса Boulevard Keramik е трапезарна маса за хранене с очарователно семпла външност на пръв поглед. Когато се вгледаме по-внимателно, откриваме богатството от детайли и прецизната изработка. Дизайнът е на Archirivolto. Краката на масата имат интересен вертикален отвор и са лакирани с изискани покрития, подбрани измежду различни интензивни нюанси. Същата облицовка обрамчва плота на масата, наличен в стъкло или керамика.

Италианските столове Rhonda Wood притежават естествена елегантност, която ги прави идеални за обзавеждане на удобна и приветлива дизайнерска трапезария. Меки гънки украсяват вътрешността на облегалката на стола и контрастират с изпънатата рамка, която обгръща тялото. Дизайнът е на Luca Signoretti.

Трапезарният стол Rhonda с подлакътници се предлага в два варианта - Rhonda с метални крака, лек и удобен за месетне, и Rhonda Wood с крака в различни нюанси на дървото ясен.

Луксозният италиански бюфет Costes е богат на детайли, като в същото време възпроизвежда чиста и минималистична естетика. 

По дизайн на Tosca Design, извитите прозрачни стъклени страни са осеяни с вертикални метални елементи, които придават ритъм на композицията и позволяват бърз поглед към вътрешните стъклени рафтове.

Но истинският детайл, който отличава този бюфет, е изисканото стъпало, съставено от два метални елемента, образуващи Y форма, върху което стъпва грациозно бюфета от четирите си страни.

Този модерен бюфет е направен с 2 или 4 врати, за да се адаптира естествено към всяко пространство в къщата. По-ниската версия за ТВ шкаф допълва семейството. Стилът е изискан, но балансиран - резултат от прецизното внимание към детайла, което отличава италианското производство. Вътрешните рафтове от опушено стъкло са предназначени да запазят и подчертаят ценните предмети, съхранявани в тази мебел с изключителен дизайн.

За да обзаведете дома си, така че да излъчва спокойствие и баланс, и в същото време да бъде място за обновление, тайната е да изберете плавни форми с вълнуващи декоративни детайли, които деликатно се сливат с дизайна.

Модерната италианска стоманена библиотека Fulham, проектирана от Ono Design, се основава точно на тази естетическа концепция. Конструкцията се състои от извити стени и заоблени вътрешни прегради. По този начин преходът между точките на светлината и сянката е мек и наситен. Липсата на излишни декоративни елементи дава живот на една модерна библиотека с хармонична и елегантна естетика. Поставяйки я в центъра на стаята, тя действа като атрактивна преграда, идеално симетрична и балансирана.

Оригиналното италианско огледало Day по дизайн на Studio Kronos очертава перфектния полукръг, като загатва за минимализъм и строгост. В същото време широката огледална извивка изразява деликатност и елегантност, без да се натрапва. Освен красотата на модерен обект огледалото предлага и опцията за оптическо разширяване на околната среда.

В магазините Selamore може да разгледате и да се вдъхновите на живо от незабравимия стил на италианския бранд Cattelan Italia, а повече информация за новата колекция може да откриете тук

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР