Княгиня Калина и Китин Муньос

20 години щастие заедно

Лилия Или_Ева 27 October 2022

Снимка: личен архив

Преди 20 години в един слънчев, но много хладен 26 октомври 2002 в Царска Бистрица в Рила беше сватбата на княгиня Калина Сакскобургготска и испанския пътешественик Китин Муньос. Празненството започна от предишния ден с прием в хотел Самоков в Боровец за кралските особи, поканени да присъстват. Сред гостите бяха братята на княгиня Калина със съпругите си, княгиня Мария Луиза с дъщеря си, инфанта Кристина от Испания със съпруга й, принц Николаос от Гърция, лорд Фредерик Уиндзор.

На 26 октомври в парка на Царска Бистрица покрай алеята, която води към води до двореца, беше пълно с медии от цяла Европа, дошли да отразяват събитието. След службата за бракосъчетанието в шатрите до двореца беше партито. Сватбата започна в ранния предиобед и продължи до късен следобед. Беше изключително елегантно събитие. Главната дама в него княгиня Калина даваше тон с прекрасната си рокля, ушита от български дизайнери с бродерии и шевици от всички фолклорни области у нас и сребърни пафти. По-късно тя дари тоалета си на Националния исторически музей.

На 26 октомври 2022 г. вчера във Врана семейството на единствената дъщеря на НВ цар Симеон Втори и съпругът й отбелязаха в тесен кръг двайсетгодишнината от сватбата си и съвместния им живот. В параклиса на двореца беше отслужена служба в присъствието на цар Симеон Втори и тесен кръг техни приятели, сред които посланичката на Мароко г-жа Закия ел Мидауи, посланикът на Кралство Испания Алехандро Поланко Мата и посланикът на България във Ватикана Богдан Паташев. След това имаше прием на марокански чай и сладкиши.

За да отбележат любовта и съюза си двайсет години по-късно княгиня Калина и Китин Муньос си направиха снимка в парка на двореца Врана. Княгинята отново беше облечена с елегантна блуза с реплики на български шевици.

В интервюто за EVA преди два месеца те споделиха, че за тях животът е като урок по щастие. Пожелаваме им здраве, радост и любов по пътя на щастието!

След 10 години живот в Мароко семейството им се установи да живее в България. Княгиня Калина и Симеон Хасан, който е роден в България и кръстен у нас, имат българско гражданство и говорят български.

Княгинята и съпруга й Китин Муньос подготвят документална поредица за българското културно наследство заедно с БНТ и UNESCO.

 

 

1 КОМЕНТАР
1
Иванова
27 October 2022, 23:33

И кому е нужно непрекъснато да ни натрапвате тези,които нищо не са допринесли за страната ни.
На последната снимка позират пред портрета на Фердинанд....довел България до две национални катастрофи....Срам!

ТВОЯТ КОМЕНТАР