Какво да гледате, когато купувате сребърни обеци

25 October 2022

Дамите обичат всякакви видове бижута. Ако искате да се отличите, ще поставите подходящите, в зависимост от тоалета си и със сигурност ще се чувствате много по-привлекателни. Обеците са едни от най-търсените и наложени аксесоари. Така е било в хилядолетията назад, така продължава и в днешно време. 

Изборът на подходящи дамски сребърни обеци може да бъде и доста труден, предвид огромното разнообразие от модели. Случва се доста по-лесно да изберете дрехите, отколкото правилните накити към тях. Съществуват определени принципи, които ще ви насочат към конкретни модели, за да придобиете изцяло завършена визия. Среброто, често се използва в направата на различни видове бижута. Неговите положителни характеристики са много и това го прави перфектно за целта.

Какво не знаете за сребърните проби

Много хора предпочитат сребърните обеци пред златните не само защото цената им е по-ниска. Това е красив, благороден метал, който обаче често бива имитиран. Ако не сте професионалист има варианти, които трудно бихте различили с просто око. Добре е за по-сигурно да се посети златар, за да даде точна оценка. При липса на такава възможност, ще ви предложим няколко съвета, с които ще познаете качествените сребърни обеци:

  • имат печат – чистотата на благородния метал се познава по печата. Най-често той е с проба 925. Това означава, че чистотата му е 92.5%. Така нареченото "стерлингово сребро" се използва най-често, тъй като е много издръжливо;

  • чистото сребро без примеси е проба 999 – от него обаче никой не произвежда бижута, тъй като е прекалено меко. Ето защо се смесва с различни сплави, за да се произведат красивите аксесоари;

  • проба около 950 – известна като британски стандарт е много подходяща за ръчно изработени артикули.

Стилните и качествени дамски обеци могат да бъдат покрити с родий, за да се избегне окислението. Бижуто направено от сребро проба 925 с родиево покритие, запазва перфектния си вид завинаги. Онлайн могат да бъдат намерени великолепно изработени артикули на достъпни цени.

Как да изберете модела на сребърните обеци

Ако искате да допълните колекцията си с нови стилни аксесоари, е важно да отделите от времето си и да разгледате множеството видове налични на пазара. Накитите са детайлно изработени. Предлагат се в най-различна форма, размери и дизайн, за да съвпаднат с вашите вкусове, тоалет или прическа. Красивият, блестящ благороден метал проба 925 е правилният избор, защото обеците могат да бъдат комбинирани с различни нежни камъни. Един от най-често използваните методи за избор е формата на лицето:

  • при овално – то е най-пропорционалното и всички модели ще му отиват. Красиво биха стояли висящите накити. Те подчертават красивата форма на овала, без да му придават излишна дължина. Не пропускайте да изпробвате модели, като големите халки или такива с капковидна форма;

  • при правоъгълно – лицето е по- издължено и ви препоръчваме сребърни обеци с кръгла форма. Когато искате да изглеждате достатъчно елегантни, бихте могли да използвате малки, инкрустирани с някакъв вид цветни камъни. Добре е да избягвате издължените модели, тъй като те оптически ще удължат още формата на лицето;

дамски сребърни обеци

  • при квадратно – ако сте от дамите с такива пропорции, може да заложите на по-заоблените и елегантни форми. Такъв тип сребърни обеци омекотяват чертите на лицето. Висящите, допълнени с флорални елементи ще стоят великолепно. Не се насочвайте към геометрични или такива с остри ъгли;

  • при диамантено – скулите са широки, а челото и брадичката по-тесни. Висящите сребърни накити с дължина под брадичката ще добавят необходимия обем на лицето. Мини моделите с клипс или винт също ще стоят красиво;

  • при сърцевидно – челото и скулите са малко по-широки, докато брадичката е фина и женствена. Целта ви се състои в това да предадете обем на долната част на лицето. Издължените сребърни обеци с декоративна обемна форма в долната си част са много подходящи;

  • при кръгло – ако сте притежателка на тези меки и закръглени форми, трябва чрез бижутата да ги удължите малко. Избягвайте вариантите с топчета или класическите халки. Моделите с декоративни остри форми са много удачни. Ако не сте почитателка на висящите, бихте могли да сложите на модел с изчистени линии, но се старайте да бъде семпъл.

Правилата са тези, които ще ви насочат към конкретен избор, но това не бива да ви ограничава от експерименти. Както споделят от онлайн магазин Capino.bg, винаги са допустими изключения. Важно е бижуто да ви харесва и да ви прави щастливи. 

Какво подхожда на сребърни обеци

Въпреки че бижутата изработени от този благороден метал са по-скоро универсални, отново е важно да съобразите цветовете на тоалетите си с накита, който ще изберете за съответния ден. Подходящо е да насочите вниманието на хората към себе си, като направите така, че бижуто да изпъкне. Сигурно и вие имате любими, които обичате да носите по-често, но определено разнообразието е това, което ще ви създаде настроение. Тоалетите, които подхождат на такъв вид накити, е добре да бъдат подбрани внимателно, за да не развалите визията си.

Аксесоарите и дрехите трябва да са балансирано подбрани и да има една конкретна фокусна точка. При контрастните цветове сребърните аксесоари ще изпъкнат най-силно. Ето защо се смята, че черното е чудесен избор. Тъмните цветове правят блясъка на бижуто още по-искрящ и забележим. Когато сте избрали модел с някакъв вид камъни, също ще направите прекрасно впечатление у околните. 

Много добре се съчетава и с дрехи в цветовете бордо, тъмно синьо или зелено. 

Подобен вид бижута подхождат и на ежедневен стил облекло. Блестящият благороден метал не е толкова задължаващ като златото. Има по-изчистени и семпли модели, подходящи за спортно-елегантни дрехи.

Ако комбинирате сребърните обеци с друг вид аксесоар например колие, нека то също да е изработено в близък до тях дизайн, отново от същия метал. По този начин ще направите стилна и естетична комбинация, която да привлича погледите. Щом накитът за уши е с камъни може и колието да има включени, но е подходящо да са в същия цвят. Вариантите са изключително много и зависят най-вече от повода, за който се подготвяте.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР