Гуинет Полтроу и свободата да бъдеш на 50 години

eva.bg 18 October 2022

Снимка: Instagram

Наскоро Гуинет Полтроу навърши 50 години и има няколко вдъхновяващи думи, които иска да сподели с всички дами, страхуващи се от тази възраст и прекрачването на границата на 50-те.

„Истината е, че да си на 50 е фантастично и вдъхновяващо. Защо ли? Преди се интересувах твърде много от мнението на останалите за мен. Сега изобщо не ме интересува. И това усещане е прекрасно. Освобождаващо е. Защото когато спре да ти пука какво мислят останалите за теб, всъщност започваш да мислиш за себе си и да си по-близък със себе си. Ти си важният, не другите. Но трябва време и житейски опит, за да се проумее.

Не така се чувствах обаче, когато навърших 40. Тогава бях малка развалина. Мисля, че преживявах нещо като криза на средната възраст. 40-те години са свързани с период на преход от младостта към остаряването. Има нещо общо с факта, че загубваш репродуктивните си способности, започваш да смяташ, че вече не си така желана, че не си важна, че си невидима. Поне така се чувствах аз, навършвайки 40.

Сега обаче, когато станах на 50, в живота ми няма това напрежение, неудовлетвореност, усещане за край. Напротив, започвам да се чувствам наистина свободна“.

Така че, не се страхувайте от 50-те, дами!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР