Бюти блиц с Людмила Филипова

Писателката и магистър астрофизик Людмила Филипова определя себе си и като пътешественик и изследовател.

19 November 2022

Снимка: личен архив

В рубриката Бюти блиц даваме думата на известни личности, за да споделят гледната си точка към младостта и красотата, както и каква е личната им дисциплина в грижата за тях.

Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш.

Крем за ръце и лице по препоръка на аптекар според сезона, възрастта ми и типа кожа; тоник за почистване на лицето; билков шампоан, ако нямам подръка жълтък от яйце.

Кой е екоелементът в бюти навиците ти?

Не разчитам на химията, а предпочитам да използвам натурални продукти от хладилника или градината ми. Гледам да прибягвам към гримове при крайна нужда и видът ми често е максимално близо до естествения. Специална прическа и грим си правя само за премиерите на книгите ми или за фотосесии. Предпочитам да отдавам повече време на книгите и по-малко на излишни занимания за външния вид.

Какво означава да си млад?

29704Да си активен, креативен, с дух на авантюрист, копнеж да знаеш и можеш повече, да се впускаш в приключения и да не се страхуваш да отваряш дори немислими врати.

Коя своя черта харесваш най-много? И коя би променила?

Харесвам очите си, тях първо виждам и у другите хора. И вярвам, че те са огледало на душата. Изключително се впечатлявам от факта, че това го знаят и животните. Например аз често общувам с любимите ми

кучета само с очи. Не бих искала нищо да променям, освен може би да не съм толкова непоправимо срамежлива при срещи с непознати или при публични изяви.

Най-добрият спорт/активност за тонус.

На мен най-добре ми се отразява – както на тялото, така и на духа, дългото бродене из природата и планините с моите кучета. Когато мога, играя гимнастика за гъвкавост, плувам, карам колело и ролкови кънки. Много добре се чувствам и след скално катерене, действа отлично на мускулите заради голямото натоварване.

Отваря ли врати визията?

Често ми се случва в живота, но предполагам, че е заради съчетанието с характер и знания, тъй като аз инвестирам малко време и средства във визията си. Предпочитам да прочета или напиша още няколко страници, да науча още нещо важно, вместо да отделям време за подобрения. Предполагам, е грешка, но такава е индивидуалността ми. Винаги ми е харесвал принципът на Айнщайн да има едни и същи дрехи в гардероба си, за да не хаби време и енергия в избора им. И аз гледам да се справям максимално бързо с тази задача.

Специалният въпрос: Животът ти е богат на пътешествия, включително до Антарктида. Променят ли пътуванията бюти навиците ти?

Нито едно пътуване не е променяло грижата за външния ми вид, особено тези, свързани с работата ми, а такива са повечето. От Африка, през Амазонка, до Антарктика и Патагония – грижите ми се изразяват в крем след събуждане, цял ден приключения, физическа активност и нови познания, почистване вечер с тоник, нощен крем. На Антарктика по-рядко си миех косата, защото ежедневието невинаги го позволяваше, понякога водата беше оскъдна, но там и без това често си с шапка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР