Какво се крие зад първия официален портрет на крал Чарлз III

eva.bg 03 October 2022

Снимка: getty images/guliver

Първият официален портрет на крал Чарлз III и кралицата-консорт Камила предизвика много обсъждания, коментари и дори конспиративни теории.

Причината за това е, че не става въпрос за класически портрет на двамата, а че те решиха първата официална снимка новия крал да е заедно със сина му принц Уилям и принцесата на Уелс Катрин. На снимката и четиримата са в черно, а дамите стоят от двете страни на Чарлз и Уилям.

Коментарите са, че с този портрет се показва както настоящето, така и бъдещето на короната, която очевидно е в добри ръце.

Това, което всички обсъждат, е очевидното пренебрегване на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл. Явно път назад няма и евентуално завръщане на двамата към короната, не съществува. Те официално са изключени от бъдещето на монархията.

Показателен факт в това отношение е, че снимката е направена в навечерието на погребението на кралица Елизабет II, малко преди Чарлз, Камила, Уилям и Кейт да дадат официален прием за всички VIP гости, които дойдоха за погребалната церемония. Тоест – по това време Хари и Меган също бяха там, но нито имаха честта да са част от приема, нито да присъстват на снимката, показваща настоящето и бъдещето на монархията.

Новата великолепна четворка – така определят медиите на Острова първия официален портрет на крал Чарлз III. Ще припомним, че терминът „великолепната четворка“ досега се използваше за Уилям, Кейт, Хари и Меган. Е, вече не е така.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР