миглите с черен колан по съблазън

Кой казва, че само безбожното мини кара мъжете да оглупяват?

Свобoда Сидерова 13 April 2009

Старата като света уловка - пърхане с мигли или премрежен поглед през рамо, също събуждат „ловджийските" им инстинкти. Въпросът е как да удължите миглите, така че да станат разкошен аксесоар и ваше тайно оръжие.

Лесли Хорнби, по-известна като Туиги, наложи не само анорексичните пропорции, но и слепените мигли, тук там с някоя и друга бучица (страничен ефект на недотам съвършените спирали през 60-те). Оттогава плахият, но същевременно съблазнителен поглед на момичето-кукла стана пример за подражание за милиони жени по света.

Ако нямаш мигли, фалшифицирай ги

Това гласи най-разпространеният холивудски девиз днес. За негласни кралици в жанра са обявени Дженифър Лопес и Ева Лонгория. Не може да им се отрече - не само съумяват да не пристъпят тънката граница между мейк-ъпа на гламурна дива и карнавалния на травестит, но и дават тон в живота. Неслучайно (въпреки, че в индустрията на красотата няма нищо случайно) часовете за операции по присаждане на мигли в клиниката Bauman Medical Group в Маями са запълнени месеци напред. Звучи страшничко, но на практика манипулацията прилича на присаждане на коса и струва някъде към 6000 долара. Всеки цент обаче си струва. Не е лесно да „преместиш" растителността от тила върху миглите фоликул по фоликул (зародиш на косъм) и да го имплантираш с абсорбиращ се конец. При това разходът за мигла е някъде към 50 фоликула. След процедурата „семената" се хващат и избуяват като истински косми. Грешка е обаче да мислите, че напливът от желаещи да се сдобият с мигли а ла Туиги е предизвикан само от желанието им да са красиви. Специалистите по физиогномика твърдят, че миглите са важен детайл, определящ характера, а оттук и евентуалната бъдеща роля. Хората с редки безцветни мигли могат да са само негативни персонажи или неудачници.

Холивудски трикове

XXL е добър размер, но не за онова, което си мислите, а за миглите. „Фи"-то също е от значение. Можете да ги постигнете и без да прибягвате до чужди мигли. Всичко опира до ловкостта на ръцете. Вземете пример от звездите, по-точно от уменията на техните стилисти:

много гъсти мигли като на Кира Найтли Направете няколко зигзагообразни движения с четката в основата на миглите, а след това минете по цялата дължина. На горния подвижен клепач с черен молив за очи щриховайте разстоянието между миглите

дълги и естествени мигли като на Никол Кидман Нанесете 2 слоя спирала и всеки път старателно разресвайте миглите със суха четка, изтегляйки я нагоре. Изчакайте 1-2 секунди да изсъхнат и минете още веднъж, но този път от външния ъгъл на очите

подчертани долни мигли като на Мена Сувари Трикът не само оптично увеличава очите, но и отвлича вниманието от бръчките около тях. Но ако цяла нощ сте броили наум овце или сте купонясвали до зори, ефектът ще е обратен. Само ще акцентирате вниманието върху тъмните кръгове под очите

извити мигли като на Бионсе Затворете очите. Нанесете спиралата от корените към краищата като ги повдигате и фиксирате с четката в продължение на няколко секунди. Започнете „извиването" от външния край на очите

големи очи като на Гуен Стефани Намажете само горните мигли, но отдолу нагоре. Ако искате да подчертаете бадемовидния разрез на очите, т.нар. котешко око, повдигнете миглите със спиралата от средата на горния клепач към слепоочието като концентрирате нанасянето на туша в основата на миглите. Дръжте четката малко косо

xxl

Дължината и гъстотата на миглите, както и пищността на гривата, са зададени генетично. Това е лошата новина. Добрата е, че можете да поправите „грешката" като удължите миглите. Въпреки че естествените имат десетки разновидности, фалшивите мигли (обикновено слепени в снопче от по 2-3 бр.) се предлагат в 3 размера - S (short), M (medium), L (lаrge). Ето един малък трик, с който ще определите вашия размер. Вземете паднала мигла и я измерете с линийка. Ако дължината й не превишава 7 мм, значи сте S размер, ако варира между 7 и 10 мм - M и над 10 - L.

Преди да се решите на extension (от англ. удължаване) на миглите, изяснете за себе си какъв резултат искате да постигнете - да добавите обем и гъстота на миглите, да коригирате разреза на очите или визуално да повдигнете падналия клепач.

Трайно удължаване на миглите косъм по косъм

Само си представете - мигли, дълги цели 13 мм! Направо драскат по слънчевите очила. Това е възможно най-дългият размер, ако решите да ги удължите една по една. Трябва обаче да ви предупредим - процедурата е трудоемка и отнема близо 2 часа. Първият етап е внимателен анализ на собствените ви мигли от специалистката по удължаване. После клепачите се „обезмасляват" със специален тоник. Фалшивите мигли са от копринен косъм, американско производство. Залепват се с хирургично лепило, което изсъхва за секунда. Интересното е, че се поставят не в основата на собствените мигли, т.е. върху кожата, както обикновено става при снопчетата, а на 2 мм от края на миглите. Работи се с 2 пинсети. Освен изключителна точност и търпение (броят на поставените мигли може да достигне 60 само за единия клепач), се изисква и творческо въображение - понякога се налага съчетаването на 3-те размера мигли или групирането им по дължина - по-къси във вътрешния ъгъл на окото и по-дълги към външния. Така се избягва „кукленският" поглед, т.е. еднакви по дължина мигли. Удължените мигли по нищо не се различават от естествените, при това са абсолютно безвредни, стига да не ги дърпате или да не търкате очите. Цената на процедурата е 280 лв. Веднъж месечно удължените мигли се нуждаят от профилактика. Причината е, че собствените нарастват и могат да избутат фалшивите. Поддръжката вкъщи изисква специална „запечатка" (прави миглите лъскави и живи) и специална спирала, които можете да купите в студиото. С останалия макияж на очите няма проблем. За свалянето на грима не се изисква кой знае какво почистващо средство. Единственото условие е да не е на маслена основа.

Спиралата - най-важният аксесоар в козметичната чантичка

„Плътният обем и красиво подчертаните мигли са една от най-желаните, но и от най-трудните визии", твърди Пат МакГрейт, гуру на макияжа и директор на творческия отдел на Procter&Gamble. Четката гарантира 70% от успеха на всяка спирала, категорични са визажистите. И са прави. По-старото поколение четки бяха от недотам гъвкави найлонови косъмчета. После се появи бял еластомер, сравним по извиване единственно с латекса. Четката от въпросния материал на спиралата Inimitable отне на магьосниците от Chanel 10-годишни проучвания. iFX четката на Masterpiece MAX на Max Factor също е от еластомер. Микроулейчетата в нея задържат повече туш и така придават до 400% повече обем. Други фирми, например Bourjois, пък залагат на съдържащите се фибри. В спиралата Waterproof Easy те са двойни - първите изпълняват ролята на „резервоар" и обгръщат миглите с невероятно наситен цвят, вторите са еластични и изглаждат миглите по цялата дължина. Тайната на Projectionist High Definition Volume на Estee Lauder са кухите сферични полимери, които подобно на балончета придават обем и плътност на миглите, без да ги слепват. Ексклузивната вакса също ги държи разделени.

Ако искате да имитирате професионална техника от 2 стъпки, моля. В миналото за постигането на фотогеничен поглед първо се използваше миглоизвивачка, после се нанасяше обилен слой черна спирала. Добавяха се дори и фалшиви мигли за повече плътност. Накрая миглите се сресваха и така се получаваше цялостния завършен ефект. Днес не ви е нужно нищо друго, освен спиралата Cils Design Pro на Lancome и 2 движения. Първото е с уникалната четка (различни по дължина влакна имитират професионална четка за коса), която подчертава и удължава миглите.

Второто е с миниатюрното гребенче с асиметрични зъбци, което позволява концентратът за обем от 5 вида восък да достигне до всяка мигла. Черната пудра в спиралата Diorshow Black Out също пресъздава трика, използван от много мейк-ъп артисти - предварително пудрене на миглите.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР