Училище за безопасност на пътя

Учат деца за правилно поведение на пътя

08 September 2022

Ежедневните новини за стряскащи инциденти ни карат да се замислим какво може да направи всеки от нас, за да бъдем спокойни и сигурни в автомобилите си. Екипът на Bulgaria Mall инициира кампания #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ, чиято цел е да запознае децата, чрез интерактивни уроци-игри с участниците в движението, пътните знаци и опасностите, които могат да се появят.

На празника по повод старта на учебната година – 15 септември, най-малките ученици ще разберат защо е важно да пресичат на пешеходни пътеки и на зелен светофар; защо да не преминават с велосипеди и тротинетки през улицата, както и да се оглеждат преди да хукнат след топката. И защо не бива да играят на криеница между паркирали автомобили.

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности през всяка събота и неделя на септември. Още през първата седмица – 10 и 11 септември в партньорство с „Академия за родители“ са организирани безплатни работилници за деца. „Опитай, Твори и Учи“ ЕКСПО има за цел за помогне на най-малките ученици да се ориентират в различните извънкласни дейности, да опитат различни неща и може би да открият своя талант. Освен групи по роботика, забавна математика, рисуване и изработка на кукли и играчки, организаторите планират учебни игри за безопасно движението.

Кампанията ще продължи и в първия учебен ден. Танци, песни и забавление с любим аниматор от мола, са част от програмата, която ще започне в 12:30 ч. А в 13:30 обучител по пътна безопасност към Столична община ще представи на децата - на принципа „играй и учи“ - лесни и запомнящи се правила за това как да се държат на улицата, кое поведение е правилно и кое не.

На самия 15 септември, организаторите предвиждат да въвлекат в дискусия представители на различни институции. На сцената в атриума на Bulgaria Mal ще разговарят представители на Държавната агенция за пътна безопасност, инициативата „Деца на борда“, българския съюз на международната женска общност Сороптимист Интернешънъл и други партньори. Събитието ще бъде излъчвано на живо в каналите в социалните мрежи на мола и дамската организация.

В края на месеца заедно с представители на софийските мотоклубове ще бъде отбелязан края на мото сезон 2022 г. Мотористите ще разкажат на децата не само за своята страст – любовта към вятъра и усещането за свобода, което им дава тяхното хоби, но и за отговорността, която има всеки от нас към останалите участници в движението.

„Вярваме, че с повече интересни активности ще провокираме създаването на полезни навици у децата. Те ще разберат какво да наблюдават и за какво да бъдат внимателни на пътя и в игрите. Малчуганите могат да бъдат добър коректив на своите родители, а често и самите те да настояват правилата да се спазват, - казва Виолета Цонкова, директор „Маркетинг и комуникации“ на Bulgaria Mall. – Нашият търговски център се намира на ключова пътна артерия в столицата и сме предпочитано място за забавление на деца и техните родители. В съседните квартали има много училища и детски градини и с началото на учебната година движението в района е изключително интензивно. Сигурни сме, че с тази кампания ще помогнем на повече деца да използват и затвърдят знанията си и за пътна безопасност.“

За повече подробности – следете сайта на Bulgaria Mall – www.bulgariamall.bg

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР