Спасителката на Бродуей

Червеният ù бански, русите коси, развети от вятъра в Малибу, и фигурата на сексбогиня превърнаха канадската моделка и актриса в блян.

Краси Генова 23 August 2022

Снимка: Ellen von Unwerth и списание Interview

„Медиите измислиха Памела Андерсън, а сега вече е време и аз да се изкажа по въпроса!“, заявява в тв интервю с усмивка на лице жената, за която по времето на телевизионния сериал „Спасители на плажа“ мечтаеха всички мъже. Червеният ù бански, русите коси, развети от вятъра в Малибу, и фигурата на сексбогиня превърнаха канадската моделка и актриса в блян.

Списание Interview, създадено от Анди Уорхол, публикува интервю с нея в ноемврийския си брой през 1998 г., за който Пам позира гола пред едно яйце и изненадва почитателите си с признания: че не се гледа по телевизията и че малките й момчета Брендън и Дилън свързват образа на майка си с русокоса жена и всеки път, когато в ефир се появи блондинка, реагират с възторг: „Това е мама!“.

24 години по-късно Брендън и Дилън не само че разпознават прочутата си майка, но и се гордеят с нея. Вече имат и още едно основание. От 12 април до края на юни на Бродуей Памела Андерсън влиза в кожата на Рокси Харт, прочутата героиня от мюзикъла „Чикаго“ (в едноименния филм на Роб Маршал от 2002 г. ролята се изпълнява от Рене Зелуегър).

След близо тримесечна подготовка, включваща репетиции с вокален педагог и хореограф, както и многобройни часове в компанията на известна преподавателка по актьорско майсторство, 54-годишната актриса излиза уверена не само в сценичните си възможности, но и изпълнена с кураж да изрази себе си.

Набрала скорост и сила, Памела се разкрива не само на театралната сцена, но и на страниците на дългоочакваната ѝ автобиография, която ще се появи в края на годината, както и в документалния филм, който ще се излъчи в две части през декември по Netflix.

„Вече е време да разкажа всичко за себе си, защото много хора се упражниха по темата, стъпвайки само върху информациите от таблоидите!“, коментира в интервю за списание Hollywood Reporter актрисата, визирайки телевизионния сериал „Пам и Томи“, който се излъчи по телевизионния канал Hulu с участието на Лили Джеймс и Себастиан Стан.

Асистент на Памела при работата върху документалния филм е нейният син Брендън, който подкрепя прочутата си майка във всичките ѝ професионални предизвикателства и в живота.

„Благодарение на смутитата, които Брендън ми приготвя всяка сутрин, успявам да оцелея в дните на тежки репетиции за представлението на Бродуей. Момчетата ми са прекрасни, гордея се с тях!“, признава в интервю за Variety актрисата, която наскоро официално сложи край на петия си брак с бившия си бодигард Дан Хейхърст.

Сред рекордите на Пам е и най-краткото ѝ съжителство – с американския продуцент и бивш фризьор Джон Питърс, продължило едва няколко дни.

Не е ясно каква част от интимния живот на „спасителката на плажа“ ще е на фокус в документалния филм за Netflix, но се очаква Памела да разкрие истината за токсичната си връзка с барабаниста на „Мотли Крю“ Томи Лий, който е баща на двете ѝ момчета.
„Аз не съм жертва, а сървайвър. Оцеляла, за да разкажа истинската история!“, е написала сякаш на романтична бележка с логото на Netflix и със следа от целувка с червило актрисата, която споделя, че дебютът ѝ на Бродуей е първото нещо, което прави само за себе си.

„Когато бях много известна, преди много, много години, брат ми поддържаше уебстраницата ми и често ми казваше: „Боже, Памела, хората те нападат всеки ден, пишат глупости за теб и за мъжете до теб, за личния ти живот. Няма ли да се защитиш? Няма ли да кажеш една лоша дума за някого?!“. Отговарям му сега – няма да кажа лоша дума, ще кажа истината, с книгата, с документалния филм, дори с изпълнението си на Бродуей! Очаквайте неочакваното!“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР