Урокът на чифт жартиери

В изкуството на прелъстяването има гении, но с усилия и практикуване дори не така талантливите могат да постигнат успехи. Прелъстяването е многофасетно, има различни стратегии и правила, но винаги верните са: превърнете думите в магия, не преигравайте, изненадвайте

Илияна Алипиева 16 July 2022

Аз съм ученичка в последния клас на гимназията, малко преди края на учебната година, когато един ден в час по история влиза учител стажант – млада жена, безупречно облечена с плисирана пола на тъмносиньо и светлосиньо каре, която се затваря с три черни кожени коланчета на лявото ѝ бедро, туийнсет в бледорозово, обута в кафяви остри обувки с извит навътре ток и копринени чорапи (а не чорапогащи, както всички носеха, и което ще се разбере малко по-късно). Кестенявата ѝ коса до раменете е фризирана на масури, което изглежда странно за толкова младо лице. Усмихва се на влизане, поздравява, а ние, вече зрелостници със самочувствие на големи хора, започваме моментално коментари. Момчетата жужат като кошер, в който е попаднал чужд елемент.

Тя се пооглежда, опитвайки се да игнорира това, което чува по свой адрес, сяда зад катедрата пред черната дъска, кръстосва крака и урокът започва. За кой исторически период ставаше дума, мисля, никой от нас не чу, защото вниманието на всички нас бе приковано от гледката, която тя представляваше. Седнала фронтално срещу класа, полата й леко отворена отстрани, а отдолу, над заголеното ѝ коляно се показва краят на чорапите, закачени на два бели жартиера с къдрици от дантела. Никога няма да забравя тази красива картина, в която се е вторачил целият клас, атмосферата се насища със свеж електрически заряд като след дъжд, чува се пръхтенето с ноздри на мъжките фантазии.

Звънецът бие, недефинирани желания като буен поток заливат стаята. Интересът на момчетата към допълнителни пояснения по история изригва като вулкан. Вече мъже, те наобикалят жената, млади кентаври, чаткат нетърпеливо с копитата на желанието, изгарят я с погледи, копнеят за вниманието ѝ. Един неочакван, нов, далечен, неясен обект на страст и въжделения. Тя беше почти на нашата възраст. По-късно, когато се сприятелихме, разказа колко ѝ е помогнала неочакваната гледка и ефектът й върху нас, за да се успокои и да започне да говори, без да ѝ трепери гласът. Защо носи чорапи ли? – краят на чорапите е границата на видимото, позволеното. Оттам нагоре започва друга зона (само за избрани, допуснати в един друг свят), където желания рисуват образи, обтягат струни на страст и плам. Това бе първият спонтанен урок по изкушаване.

„Устните й докосваха мозъка му, докато докосваха устните му, сякаш бяха средство за някаква неясна реч и между тях той усещаше непознат и плах натиск, по-тъмен от съзнанието на греха, по-мек от звука или миризмата.“ Джеймс Джойс
Сексът е играта на големите. С нея те се забавляват, разтушават, релаксират, презареждат батериите, освобождават стреса, изживяват върховни мигове наслада, тя е много съществен компонент от връзките между хората. Изкуството на прелъстяването е важна част от това общуване. То е въвеждащ момент, прелюдия към интимност – една крехка повърхност, върху която се изграждат взаимоотношения с деликатен характер. Прелъстяването е многофасетно и изисква усилия и практикуване.

То започва от нас самите.

Най-голямата изкусителка в историята за мен безспорно е Клеопатра, омагьосала двама от най-великите мъже на своето време: Цезар и Марк Антоний. Само да си припомним как тя се явява на Цезар – увита в килим. Какви качества е притежавала, за да държи в любовна омая един велик воин години наред? Ум, тяло, интелект, различност, новост.

Жената и нейната сила да подчинява на волята си, когато знае как да направлява процесите.

Във филмите, както и в живота, плоските, едноизмерни герои не ни интересуват. Те не могат да задържат вниманието ни задълго. Единственото най-съблазнително нещо, което можете да направите, за да останете интересни, е да сте непредсказуеми. Около някого, който е труден за разбиране, има аура на мистерия, парадокс и интрига. Това не означава, че трябва да създавате изкуствена сложност, но да нарушавате моделите. Преди всичко, не бъдете лесна мишена. Играйте труднодостъпно не защото това работи, а защото трябва, защото ти си заслужаваш!

Отдавна са отминали времената, когато се е смятало за привилегия единствено на мъжете да пръскат очарование към избрана от тях жена. Днес обратният процес е в стръмна възходяща крива: съвсем естествено в природата на жените е да очароват, изкушават и прелъс-тяват мъжете на своите желания. Жените са толкова умели в играта на прелъстяването, че са в състояние да подлудят мъжа, когато владеят правилата на играта.

Вижте само Мерилин Монро. Красива безспорно, тя притежава  тактика на прелъстяването, която кара милиони мъже по света да копнеят за нея. Мерилин търси защита, оставя мъжа да я закриля, да се грижи за нея. Обещание е за чувствени преживявания. Сексапилът ѝ е изваден като най-силно оръжие на прелъстяването.

Има няколко отправни точки, които правят жената неустоима. Първата и най-важна е непредсказуемост. Нищо не разпалва фантазията на мъжката половина така, както очакването за непреживени, нови предизвикателства.
Класната жена знае как да се представи и да подхване играта на прелъстяването. Винаги най-първо е външното възприятие. При стриктно спазване на модния етикет вие можете да изведете на преден план визуалното представяне и ‘wow’ ефекта. Основно правило тук е – не показвайте прекалено много. Идеята е да има баланс между това, което се показва, и това, което остава скрито. Балансът между двете превръща от пръв поглед присъствието ви в енигма. Не всичко и не наведнъж е златно правило. Прекалено много плът е задавяща гледка. Нека има загадъчност и недоизказаност във визията ви. Да буди интерс за по-нататъшно изследване. Завършете с парфюм. Не забравяйте, че мирисът е от най-древните сензори, с които работи мозъкът. Ефектът на парфюма е хипнотичен.

Езикът на тялото е изключително важен. Затова канализирайте силата на този език. Изправената стойка говори за увереност и добро самочувствие, целеустременост, което е секси. Жестикулиране, маниери – трябва да бъдат овладени; без нервност и припряност, без напрежение.

Направете магия с думите. Интелигентност, чувство за хумор са силни оръжия за предизвикване на интереса на другия. Доверете се на един дълбок и интригуващ разговор. Жената, която знае как да води разговор, ангажира интереса на мъжа за дълго време. Спонтанността ви разкрива като личност. Разговорът трябва да върви леко. Не мислете дълго, направете така, че отсрещната страна да се чувства комфортно в компанията ви. Един елегантно направен комплимент разчупва леда. Направете го. Тайната на прелъстяването е поддържането на непрестанен интерес.

Флиртувайте. Поглед, дума, жест. Това е елегантен начин да дадете израз на намеренията си и да накарате мъжа да се чувства добре.  Разчупете модела, ако нещата са напът да станат скучни, бъдете двусмислени и направете крачка в обратната посока, после встрани. Проявете интерес към живота на мъжа: хобита, кариера, планове, слушайте внимателно, бъдете любезни, но не безлични. Изкажете свободно мнението си, без да бъдете крайни или агресивни. Усмихвайте се, разкрасява лицето и приласкава. Едно внимателно докосване тук е добър жест, който предразполага и отпуска, скъсява дистанцията.

Не преигравайте. Едно златно житейско правило, което важи и тук. Нека остане малко мистерия и неяснота. Непрекъснато звънене или изпращане на съобщения намалява интереса.

Властта като афродизиак. Екатерина Велика е христоматиен пример за доминиране в играта на прелъстяването. Градската легенда гласи, че недоставяне на удоволствие на императрицата се наказвало жестоко, а това разпалва страстта. Да владееш такава жена е игра с огъня. Мъжете харесват подобни ситуации.

Има безброй примери на жени, които са модел в изкуството на прелъстяването. Подходите са различни, резултатът е един и същ – жената се превръща в обект на непреодолима страст и желания. Нестандартните жени имат характер, воля и ниво. До тях е трудно да се домогнеш. Амбициращо е.

Има различни стратегии на съблазняване, съществуват дори класификации. Обичаме да изучаваме моделите, но следвайки натюрела си. Умението да изненадваш обаче е необходимо условие за всяка успешна стратегия.
Прелъстяването е силата да накраш някой да бъде обсебен от теб. То е съзнателно действие да привлечеш вниманието и да запалиш сексуалната искра.

Бъдете търпеливи. Това е златно правило в играта на прелъстяване. Нетърпение, агресивно навлизане в личната сфера не е най-добрата тактика. Преследване е когато се обаждаме десет пъти на някого, който не отговаря на нашите обаждания. Преследването идва от безпокойство, страх, ниско доверие. Отиваме да гоним, защото не вярваме, че ще дойдат при нас. Преследването се подхранва от нашата несигурност, от ниското ни самочувствие и от собственото ни съмнение. Преследването ни оставя изтощени, уморени и тъжни.

Привличането е от другата страна, то е състояние на получаване. Привличаме неща към нас, защото вярваме, че ще дойдат, и се отваряме за тях. Ние привличаме със силата на нашата енергия, с високата вибрация, която генерираме; привличаме, защото вярваме, че ще успеем.

Попитах нашата стилна дама какво би ни посъветвала за прелъстяването: „Ако не можете да привлечете вниманието на някого, не е голяма загуба. Той не може да ви оцени и не ви заслужава. Обичайте се и ценете себе си, за да ви обичат и ценят и останалите“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР