Оркестърът на Шьонбрун в София

11 June 2022

Вълшебна вечер, посветена на Щраус предстои на 8 август на площад "Св. Александър Невски". С подкрепата на Столична община, като част от Календара на културните събития Оркестърът на двореца Шьонбрун-Виена ще изнесе Гала под открито небе. Концертът с 24 музиканти и 2-ма солисти започва в 20.30 ч. и ще бъде два часа. Светлинно-визуално шоу ще допълни магията, а в антракта присъстващите ще имат възможност да се насладят на чаша Sekt или освежаваща напитка.

Дворцовият оркестър на Шьонбрун – Виена е изнасял Коледни концерти в зала 1 на НДК в София и зала С. И. Л. А. в Пловдив за коледните празници през 2021 г. в концепцията на най-известния в света и обичан от любителите на класическата музика Новогодишен концерт на Виенската Филхармония.

Планираният летен концерт в България е в концепцията на второто най-значимо събитие за Виенската филхармония – летния концерт под открито небе, който се провежда в пъстрите градини на забележителния дворец Шьонбрун. Дворцовият оркестър на Шьонбрун – Виена над 25 години е привилегирован да свири в едни от най-красивите и романтични замъци в света.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР