Бюти блиц с Ива Дойчинова

Позната от тв екрана и радиоефира, днес тя е директор на програма „Радио София“ в Българското национално радио, основател на кампанията „Будител на годината“, посланик на УНИЦЕФ в кампанията „Един пакет, една ваксина“, посветена на борбата срещу тетанус в най-бедните страни по света. Ива беше и водеща на първите награди Mother and Baby в България, на които AtticaEvа беше съорганизатор.

Люба Вангелова 12 June 2022

Снимка: Кристина Цветкова

В рубриката Бюти блиц даваме думата на известни личности, за да споделят гледната си точка към младостта и красотата, както и каква е личната им дисциплина в грижата за тях.

Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш и защо?

Кремове за тяло и лице, които си правя сама. Обожавам и спиралата за мигли – без нея не излизам.

Кой е екоелементът в бюти навиците ти?

Използвам органични продукти за моите кремчета. Това пести и опаковки, защото използвам многократно бурканите. Има и магазини за домашна козметика, в които могат да ти налеят желаните продукти.

Какво означава да си млад?

Да си млад означава да възприемаш живота като дете – да му се радваш безпричинно, да си любопитен, да се наслаждаваш. Просто защото те има на този свят.

Коя своя черта харесваш най-много? И коя би променила?

Харесвам се цялата и се приемам такава, каквато съм. Е, бих сложила едни 5 см върху ръста си, но токчетата помагат за реализацията на това желание. (Смее се.)

Най-добрият спорт/активност за тонус.

Йога е моята любима практика. Разходките сред природата обожавам, но бих искала да ги правя по-често. Качването на стълби при всяка възможност и градинарството също са от приятните навици.

Отваря ли врати визията?

Усмивката и добрата енергия са тези, които отварят врати. Не е задължително да си в най-шеметната си форма, а с приветливо лице  и открит поглед. Случвало ми се е да направя грешка, докато шофирам. Срещу гневното лице на другия шофьор моля с ръце за прошка, усмихвам се и нещата веднага се променят.

СПЕЦИАЛНИЯТ ВЪПРОС: Споделяла си, че според теб мисия на журналиста е да използва медиите за добри дела. Визуалното първо впечатление, което създава той, помага ли за тази мисия?

Да, вярвам, че мисията ми на журналист означава и да намирам и показвам смислените промени в обществото ни и техните творци. Това е начин на мислене, който определя и изражението ми. Така че – да. Първото (и не само) впечатление от визията на един водещ, интонацията и усмивката в гласа му помагат на тази мисия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР