Новият аромат на Carolina Herrera

Very Good Girl Glam

eva.bg 20 May 2022

След глобалния успех на Very Good Girl, тази година сме свидетели на представянето на Very Good Girl Glam, новият аромат на Carolina Herrera. Преминавайки границите с устойчиви съставки и уникални нови процеси на извличане, Very Good Girl Glam е ода на силата на женствеността, под формата на безстрашен и брилянтно смел парфюм.

От първото си появяване през 2016 г., флаконът Good Girl с форма на обувка символизира изтънченото овластяване на жените. Интерпретиран в наситено червено за оригиналния аромат на Very Good Girl, за Very Good Girl Glam този чувствен оттенък е задълбочен, напоен с ослепителна каскада от блясък, изтласквайки го във все по-изтънченото царство на женствеността.

Именно този бляскав детайл разпали въображението на парфюмеристите Куентин Биш, Луиз Търнър и Шямала Мезондийо, за да създадат илюзията за блестяща плодово-червена връхна нотка на аромата, за който черешата бе инстинктивен избор.

Това е завладяваща еволюция след росната флуоресценция на касис във Very Good Girl. „Тоналността на черешата е много по-дълбока, много по-интензивна“ според Куентин Биш. „Дори и визуално, черешата има мистериозен и лакиран аспект, с блестяща игра на дълбоки нюанси на тъмно червено и розово“.

Експлозивна буквална интерпретация на цвят, с дълбоки връзки с присъщата сила на жената.

Тази дълбочина се засилва само от базова нотка на ванилия, добавена с оглед на многосетивното изживяване на вкуса на зърнеста вътрешност на естествена шушулка ванилия. Със своите сладки и пикантни контрасти, това е въплъщение на двойствеността на Good Girl, която е неразделна част от всеки аромат в семейството.

Както госпожа Ерера казва, ароматът трябва да се разглежда като невидим аксесоар. Жената, която носи Very Good Girl Glam, не се страхува да бъде забелязана заради нейната личност: безстрашна и категорична, тя има увереността да изрази себе си с аромат, а екстрактът от роза в сърцето на този смел нов аромат е ясен израз на тази женственост. Концентрираната розова вода не само подсилва разкошното сърце на Very Good Girl Glam, но го издига от парфюмна вода до текстурирана сила на чист парфюм. И още нещо изключително, екипът зад аромата преоткри процеса на извличане, като същевременно откри безпрецедентни начини за креативно изразяване.

В тези модерни времена, парфюмеритестите успяха да повишат цикъла на използване на розовата вода, която обикновено би била изхвърлена чрез повторно извличане, като по този начин не само спасиха дестилацията на изцяло ново поле от цветя, но и откриха съвсем друга тоналност на етеричното масло, която обикновено не би била открита. Фокусът върху работата с по-екологични подходи, е отразен и във ветивера, използван в този аромат, който е в основата на програма, наречена Sourcing for Shared Value, чиито основни ценности намират най-етичните начини за отглеждане и събиране на ветивер, като същевременно защитават хора, които обработват земята, като подпомагат местното образование и инфраструктура.

Някои от начините, по които Каролина Ерера постоянно намира начини да използва най-красивия и най-зелен продукт за населението и за света. Но има и дървесност в основата на тази магическа обонятелна структура, която свързва основните съставки на череша, роза и ванилия на този мощен парфюм, като същевременно представя непочтителността на персонажа на Доброто момиче. Very Good Girl Glam е почит към жена, която излъчва щастие от живота, или Alegria de Vivir, и която има самочувствието да отстоява себе си и планетата, която обитава.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР