Луксът в градината и на морето

Всички копнеем за лятото, а то е на стъпка пред нас. Нека да бъде ваканционно настроението ни докрай, не само в хотелите, предлагащи лукс.

25 May 2022

Модулна колекция Organix

Royal Botania е белгийска компания, лидер в обзавеждането на открито. Използвайки само най-висококачествените материали, съчетани със съвременни технологии, фирмата с утвърден международен престиж произвежда елегантни колекции от мебели, подходящи за обзавеждането на вътрешни дворове, басейни, градини и домове.

645

Предпочитан бранд от най-взискателните клиенти в света, Royal Botania е международно известна компания, основана от Крис Ван Пуйвелде, който последователно през годините извежда бранда на световно ниво. В съзвучие с новите тенденции днес в производството на градински мебели са въведени и устойчиви практики.

Тъй като голяма част от градинското обзавеждане е произведено от тиково дърво, брандът създава инициативата Green forest plantation, като в рамките на 3 години се засаждат 250 000 тикови дървета на площ от 200 хектара. Крис Ван Пуйвелде обобщава философията на компанията така: „Длъжни сме да дадем на планетата повече отколкото консумираме.“

Всеки дизайн на Royal Botania се основава на три ключови елемента: естетика, ергономия и удобство. Те определят ДНК-то на всяка колекция. С тази формула дизайнерският екип, воден от основателя Крис Ван Пуйвелде, печели множество награди за дизайн на едни от най-престижните форуми в целия свят.

Тази креативност води до създаването на харизматични продукти, които превръщат градината в луксозно пространство за истински запомнящи се летни емоции.

В годините на пандемията живеехме все повече на закрито, ето защо световният дизайн обърна поглед към стремежа на всеки за повече съприкосновение с природата. Този копнеж намери своята дизайнерска визия в проектирането на колекции, в които доминират органичните форми, близки до природните, и до използването на естествени материали.

В портфолиото на Royal Botania богатството на природния свят е интерпретирано по магичен начин в колекцията Organix. В нея откриваме плавни линии, естествени материали и изчистени, близки до природата нюанси, които ще оживят летните месеци.

Вдъхновението за създаването идва от заобикалящата ни природна среда и от нейното въздействие върху сетивата и емоциите ни.

Модулната колекция Organix предлага разнообразни изживявания чрез своите композиции от линейни и кръгли лежанки, както и допълнителни елементи, като ни приближава до естествените форми на природата и спокойния начин на живот. Тя е подходяща както за открити пространства, така и за интериорни решения, в които времето следва своя естествен ход, а хората се чувстват комфортно да бъдат отново заедно в приятно общуване.

Богатите естествени материи, като памук и кадифе, добавят акцент върху дизайна, и пресъздават идеята за връщане към нормалния, изпълнен със срещи и добри емоции, живот.

В този дух дизайнерът Крис Ван Пуйвелде създава и серия ниски маси, чиято динамика напълно съответства на топлото настроение на Organix. Те следват кодовете на органично единство с диваните. За плотовете им е избран устойчив и издръжлив керамичен материал, който и тук е подчинен на идеята да ни доближи до магията на природата.

Палитрата на колекцията Organix на Royal Botania е в меки нюанси на бежово, кремаво, сиво, ръждиво кафяво или оттенъци на зелено. Тези успокояващи сетивата цветове - от грациозно зелено до наситено червено, ще откриете в гамата от 70 възможни цветови комбинации и текстури.

 

„Дойдохме твърде късно на този свят, за да измислим традиционния чадър, но не и твърде късно, за да го изведем на най-високото възможно ниво!“, казва Крис Ван Пуйвелде за градинския чадър Shady. Всеки детайл от него - от конструкцията от масивен тик до фитингите от лята неръждаема стомана и превъзходните акрилни капаци, демонстрира високото качество и уникалността на продукта. Може да се каже, че Shady е върхът на лукса в градината. Предлага се в кръгъл и в правоъгълен дизайн.

Butler е първата ниска помощна маса на Royal Botania, пусната преди близо 30 години. Сега се предлага в множество варианти с основа от неръждаема стомана на различни височини, и с различни материали за плота. Съчетава се идеално с разнообразните колекции дивани и кресла на бранда. Освен масивен тик, може да избирате измежду девет различни керамики и шест цвята емайлирани камъни от лава.

Колекцията градински мебели XQI на Royal Botania се свързва с изискания комфорт. Те сякаш са неподвластни на времето и винаги внасят усещане за лукс в градината или в морския ваканционен дом.  

Градинските кресла XQI се предлагат в три цвята на тъканта Batyline на седалката на стола, а рамките им са изработени от най-финото тиково дърво. Бъдете сигурни в едно - който и цвят да изберете, те, както и столовете от колекцията ще изглеждат страхотно в продължение на много години напред. Batyline е UV защитена полимерна мрежа, с голяма якост и устойчивост на разтягане.

Градинската маса от колекцията XQI е от масивно тиково дърво, устойчиво на неблагоприятните атмосферни условия и на практика „вечно“ в употребата си. Непреходният й дизайн пък я превръща в еталон за удобство и в своеобразна емблема на лукса по отношение на живота на открито през летните месеци.

От години XQI е част от портфолиото на Royal Botania и въпреки това емблематичната колекция изглежда модерна и извън времето.

Като приятен „аксесоар“ и елегантно допълнение към колекцията е и ниската масичка XQI, която допълва усещането за изискан комфорт. Възможно ли е тези мебели да са неподластни на времето? Отговорът е очевиден.

Луксозната белгийска марка Royal Botania се предлага само в магазините Selamore в София и Варна. Повече информация може да намерите на selamoredesign.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР