Руши и неговите топ 7 сериала

23 May 2022

Снимка: тодор георгиев

След 20 звездни години на музикалната сцена и няколко големи роли в киното за първи път гледаме Руши и в български сериал. „Мен не ме мислете“ е по адаптиран сценарий на хитова полска продукция, станала част и от платформата Netflix, и е модерен разказ за живота, семейството и всичко останало. И като всяка човешка история, едновременно може да ни разплаче и разсмее. А докато чакаме епизодите с дистанционно в ръка, да хвърлим око на любимите тв поредици на Руши.

Breaking Bad/ В обувките на сатаната

...ме запали да гледам сериали изобщо. Колко оригинално, философско и странно успокояващо беше това, че още в началото знаеш, че рано или късно главният герой ще умре. И въпреки това във всяка сцена си на тръни – гениален!

Fleabag

Като лятна афера – просто не искаш да свършва. Супер красив, достоверен и с очарователен английски хумор.

Sex Еducation/ Секс образование

Израснах в подобно училище във Великобритания и този сериал е олицетворение на всичко, за което дори не знаехме, че си мечтаем тогава. А именно това, че поставя индивидуализма над правилата, авторитетите и колективизма. И въпреки че имам добри чувства към моя колеж, доста ме радваше да си представям алтернативата.

Arrested Development/ Развитие в застой

Култов, ненормален, с брилянтен каст. За нефункционалното семейство, което кара твоето да изглежда ОК. Имената на персонажите, безпардонният егоцентризъм, тази майка(!) и фокусите върху парче на Europe на безработния син на име Джоб ме спечелиха завинаги. Гледал съм го поне няколко пъти.

What We Do in the Shadows/ Какво правим в сенките

Едни нечовешки забавни вампири си живеят живота от нещо като 100 години в Стейтън Айлънд, а аз ги гледах и умирах от смях по време на втората вълна на пандемията в София. Абсурдът, пародията, сарказмът и начинът, по който с ледено изражение се поднасят най-безобразните шеги, са нещата, които най-много ме разсмиват. Един от малкото сериали, на които съм връщал сцени, за да чуя смешките отново и отново. Май доста харесвам mocumentary жанра.

Game of Thrones/ Игра на тронове

Рядко харесвам фентъзи, но като убиха главните герои, мозъкът ми експлодира и се залепих за екрана, както, предполагам, всички фенове. Неведнъж съм предпочитал нов епизод пред приятелски сбирки или партита. Харесва ми, че във времена на бърза консумация се създаде сериал, който, мисля, ще остане в историята. А колко само е яко, че и Захари Бахаров участва вътре! 10 точки.

After Life/ Задгробен живот

Огромен фен съм на Рики Джервейз. Харесвам всичко, което прави, но избирам този разказ, защото е изключително човешки, без излишни гламурозни идеи и помпозни събития. Тънката линия между тъгата и смеха винаги ме грабва в киното.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР