Нейно женско величество

Една коронована Ева - кралица Елизабет II на корица на новия брой на EVA

16 May 2022

Снимка: getty images/guliver

Непостоянство, твоето име е жена, е написал Шекспир в „Хамлет“ и макар това да е една от най-цитираните му фрази, има поне една жена, която го опровергава. Кралица Елизабет II вече 70 години е на трона и може би най-важното й качество е постоянството – като започнем от прическата, оформяна от личния й фризьор веднъж седмично и стигнем до изпълняването на дълга й и поддържането на достойнството на монархическата институция.

Когато през 2007 г. й връчват „Оскар“ за ролята й в „Кралицата“, Хелън Мирън, заклета републиканка до този момент, казва за прототипа на филмовия си образ: „Краката й се крепят здраво върху земята, шапката – върху главата й, а чантичката – на ръката й и тя е устояла на много, много бури, така че аз приветствам смелостта и постоянството й.“

И макар Елизабет II да не ни е близка като манталитет, все пак ние, склонни към бързи възторзи и още по-бързи униния, вярващи повече в късмета, отколкото в усилието ден след ден, можем да си откраднем от нея идеята за дълг и постоянство. За английската морава. За начина, по който се градят и поддържат по-устойчиви постройки – политически или духовни.

Това е и причината да изберем в навечерието на юбилея й като кралица Елизабет II – една от най-известните, ако не и най-известната жена на света, за лице на новата ни корица. Представили сме я с много фотографии и любопитни и малко известни факти за живота й. Тя е вдъхновила дори модната ни сесия.

В броя ще откриете още вълнуващи четива и имена на топ актьори като Мадс Микелсен и Питър Динклидж, на напористи и талантливи жени като Джулия Чайлд, Донатела Версаче и Памела Андерсън. Българският шоу и артистичен елит е представен от Камелия Тодорова, Людмила Сланева-Локо, Яна Маринова, славната продуцентска двойка Иван Христов & Андрей Арнаудов и жените до тях. И, разбира се, тук са нашите софистицирани модни и бюти предложения, идеи за ваканция (точно така, лятото вече е на прага ни), за пътувания и гурме преживявания. Да помечтаем заедно, приятели, и да оставим мечтите да се сбъднат!

В специално обозначените броеве 2 in 1, които са на цена 10 лв., ще откриете вложено и тематичното ни издание EVA STAY YOUNG – 80 страници, посветени на красотата, здравето и добрата форма, пълни с интересни истории. Ще прочетете защо кожата ни обича зехтина, къната и магарешкото мляко, да, точно така, и него. Представяме д-р Енджи Касабие, Сами Хосни, Йоана Йокко и още имена с отношение към бизнеса с красотата и здравето. Ще научите каква е връзката между популярна козметична марка и валдорфските училища. И, разбира се, ще се запознаете с последните тенденции в областта на козметологията и естетичната медицина, на която са се посветили и хедлайнерите на изданието – д-р Ирина и Евгени Шаркови, лицата от провокативната ни корица с участието на една от звездите от диамантения ни ансамбъл по художествената ни гимнастика – Елена Бинева.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР