Шарлийн Монакска – принцеса, но не от приказките

Монако и принцесите, на които им е трудно да се впишат

Десислава Найденова 14 May 2022

Снимка: getty images/guliver

След едногодишно отсъствие този март принцеса Шарлийн се завърна в Монако. Спекулациите около нея, здравословното й състояние и отношенията й с принц Албер обаче не спират.

Още през 2011 г. френската преса я нарече „булката беглец“, твърдейки, че Шарлийн се е опитала да избяга от сватбата, но била спряна на летището в Ница. На 1 юли 2011 г. принц Албер (син на холивудската актриса Грейс Кели и Рение III) сключи брак с 20 години по-младата от него Шарлийн Уитсток, красива южноафриканска плувкиня.

На 10 декември 2014 г. семейството се сдоби с близнаци – Габриела и Жак.

Последният слух, който се тиражира в чуждестранните медии, е свързан именно със завръщането на Шарлийн в Монако. По непотвърдена от официален източник информация то е подплатено със строго конфиденциален договор, според който тя ще получава по 12 млн. евро годишно, за да изпълнява кралските си задължения.

„Шарлийн вече се завърна в Монако, където се събра щастливо със семейството и близките си“, гласи официалното изявление до нацията от 13 март. На 14 март е рожденият ден на принц Албер.

Шарлийн отсъстваше от Монако в продължение на цели 12 месеца. Осем от тях принцесата прекара в Южна Африка, а последните четири – в Швейцария, за лечение на психичното си здраве.

Двамата съпрузи бяха видяни за последно заедно на 26 януари 2021 г. Не отбелязаха 10-ата годишнина от сватбата си, разделени бяха на Коледа и Нова година. На рождения си ден тази година (25 януари) Шарлийн също не беше със семейството си. По-странното беше, че Дворецът не я поздрави по никакъв начин. Единствено нейната благотворителна фондация отбеляза личния й празник (принцеса Шарлийн навърши 44 години), като публикува видео в социалните медии с подбрани снимки.

Официалната версия относно причините за продължителното отсъствие на Шарлийн от Монако е тежка инфекция на ушите и синусите, довела до поредица от операции. Инфекцията била получена по време на пътуване до Южна Африка, където принцесата участва в инициативи на своята фондация, свързани с борба срещу бракониерството и в защита на носорозите.

В резултат от операциите принцесата била изтощена физически и психически, затова имала нужда от последващо лечение, почивка и възстановяване. Освен това лекарите били забранили да пътува.

Медиите в Монако направиха всичко възможно да представят нещата в благоприятна светлина, а именно, че между двамата съпрузи всичко е наред. Шарлийн искала да се върне в Монако, защото съпругът й и децата й много й липсвали, но била възпрепятствана заради здравословното си състояние. Междувременно през август миналата година, докато принцесата беше в Южна Африка, се появиха кадри в Инстаграм профила й, от които става ясно, че Албер я е посетил заедно с близнаците, за да й дадат любов и кураж.

Неофициалните версии, разбира се, се фокусират върху отношенията между Шарлийн и Албер и техния вероятно разпадащ се брак.

През 2020 г. бразилка обяви, че Албер е баща на дъщеря й. Скандалът беше потушен умело от правния екип на принца. Албер има още две извънбрачни деца, които е припознал – Джазмин Грейс Грималди (29) и Александър Грималди-Косте (18). Джазмин разбира от медиите, че принцът на Монако е неин баща, по това време тя е на 14. Александър е плод на връзката на принц Албер със стюардесата Никол Косте.

Принц Албер се появи с Никол Косте на благотворителен бал миналата година, докато принцеса Шарлийн беше още на лечение в Южна Африка, и това разбуни духовете допълнително.

След завръщането си в Монако Шарлийн има вече две публични появи – на Великден и на турнир по ръгби. Следващата се очаква да бъде на 29 май, когато е Гран При на Формула 1. 

За принцесите от приказките след поредицата премеждия идва винаги хепиенд. Времето ще покаже дали е такъв случаят с Шарлийн.

1 КОМЕНТАР
1
Шарлийн
14 May 2022, 23:32

Лицето на тази красива жена, винаги е било тъжно! За мен тя е втората Даяна, която отказа да живее в лъжа, изневери и пошлост!
Това е моделът, който всички мъже си мечтаят да имат! Жена, която да ги представя пред обществото и безброй любовници!
Но този модел не върви за дълго!!!!!

ТВОЯТ КОМЕНТАР