Почина още едно от децата на Ник Кейв

eva.bg 10 May 2022

Снимка: getty images/guliver

Преди седем години Ник Кейв преживя най-тежкото, което може да сполети един родител – почина 15-годишният му син Артър, падайки от скала в Брайтън. Сега музикантът е изправен отново пред тази невъобразима трагедия.

На 30-годишна възраст почина и синът му Джетро, плод на любовта му с модела Beau Lazenby. Джетро е починал два дни, след като е бил освободен от затвора в Мелбърн.

Не се уточнява причината за смъртта му. А причината да е в затвора е, че е нападнал майка си, удряйки я с коляно в лицето. Джетро е страдал от психични заболявания, според някои източници е имал шизофрения и от доста време се е борил с демоните си.

"С огромна тъга мога да потвърдя, че синът ми е починал", се казва в официално изявление от страна на Ник Кейв.

Преди седем години синът на Ник Кейв Артър, плод на любовта му с настоящата половинка Сузи Бик, падна от скала, след като беше взел LSD, което е довело до халюцинации.

„Усещам присъствието на сина ми навсякъде около мен, въпреки че той не е там. Чувам го да ми говори, да ме напътства, да ме ръководи, въпреки че го няма. Той посещава Сузи (майка му, б.а.) в сънищата й редовно, говори й, утешава я, макар че го няма.

Струва ми се, че само ако обичаме, скърбим истински. Това е сделката, това е пактът. Скръбта и любовта са завинаги свързани. Скръбта по един ужасен начин ни напомня за това колко дълбока е любовта ни. И подобно на любовта, скръбта не подлежи на преговори“, казва Ник Кейв в писмото, публикувано на The Red Hands Files.

Ник Кейв има още двама сина – 30-годишният Люк от брака му с бразилската журналистка Viviane Carneiro и 21-годишният Ърл, роден от Сузи Бик.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР