Нови идеи за великденска декорация

Непретенциозни, но същевременно стилни, затова сме сигурни, че ще ви допаднат

eva.bg 22 April 2022

Великден е след два дни и ако все още не сте украсили у дома, ето няколко идеи, които бихте могли да пробвате. Непретенциозни, но същевременно стилни, затова сме сигурни, че ще ви допаднат.

Яйцата

Тази година можете да заложите на нещо по-различно, за да внесете ново свежо настроение и да изненадате гостите си. Сред любимите ни варианти са пастелните нюанси и златното, както и елегантната комбинация черно и бяло.

Можете да ползвате и само една боя, като тук идеята е да имате един цвят с различна наситеност. Приятно се получава и когато яйцата са боядисани само в топлата или само в студената гама.

Ако сте привърженици на еко тенденциите, можете да опитате боядисване с естествени материали. Например с червено зеле ще получите обагрени в синьо яйца.

Ще внесете елемент на персонализация, ако включите нарисувани мотиви или пък думи и имена, изписани на ръка. От декорирането с листенца и други форми плюс потапяне в боя няма да се откажем толкова лесно, защото там винаги са едни от най-добрите попадения.

А как ще реагирате, ако ви кажем, че можете да имате най-забележителните великденски яйца, без дори да ви е нужна боя? За целта използвайте зеленина, цветя, панделки, канап или други крафт материали, с които да добавите красив щрих и празничен дух към едно най-обикновено яйце. Да, резултатът е чуден!

Интериорът

Популярно в последните години е великденското дърво. Ако решите да направите такова, са ви необходими клонки, които да поставите в подходяща ваза, и декоративни яйчица (истинските натежават). 

Друга опция е великденската кошница или сандъчета, които можете да декорирате с хартия, слама, клонки или каквото решите, за да създадете своя шедьовър.

Великден не е само яйца и козунаци. Той е и усещането за ново начало, надежда за безоблачно и красиво бъдеще. Ето защо ви предлагаме да преоблечете дома си в пролетна премяна. Венец от разноцветни лалета би приветствал гостите ви по съвършения начин.

 

Масата

Ще кажете, че масата е част от интериора. Да, така е, но сме на мнение, че заслужава отделно внимание. Тук можете да се развихрите с всякакви тематични елементи. Ние лично бихме заложили не на пиленца и зайчета, а на винтидж акценти, а защо не и рустик? Те придават нотка изисканост и уют.

И отново цветя, много цветя, изобилие от разкошни цветя! Лалета, нарциси, зюмбюли, фрезии, всичко, което обичате. Защото освен Великден празнуваме и пролетта!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР