Лято, слънце, кожата ни – любовен триъгълник с хепиенд

Какво се случва с кожата ни през горещите месеци? Комплексен въпрос, на който даваме бърз и ефективен отговор с помощта на дерматолог

eva.bg 03 May 2022

Лятото ще дойде! Нищо че в момента ни е малко трудно да го повярваме. Всички вече мечтаем за хубавото време, дългите градски вечери с любим коктейл в ръка, малките бягства край брега...

Лято, слънце, кожата ни и всяка година всичко започва отначало. Обичаме лятото и слънцето, те нас – също, но поставяме на първо място любовта към себе си. Показваме я с постоянните грижи, които полагаме за жената в огледалото.

Какво се случва с кожата ни през горещите месеци? Комплексен въпрос, на който даваме бърз и ефективен отговор с помощта на дерматолог.

Ултравиолетовото лъчение от слънцето е една от основните причини за стареенето и увреждането на кожните клетки, заради образуването на свободни радикали. Витамин С може да помогне за ограничаването на това явление, защото е мощен антиоксидант. Той неутрализира свободните радикали, получени от вредните влияния на околната среда (UV лъчи, замърсяване), и предотвратява увреждането на клетките. Същевременно прави тена по-равномерен, сияен и укрепва естествените защитни сили на кожата ни.

Преди да използваме продукти с витамин С, е добре да сме наясно как влияят те в комбинация с излагането ни на слънце през топлите и горещи месеци. Д-р Димитрина Гулева, дерматолог на Avon, споделя, че за да бъде здравословна и успешна тази комбинация, трябва да бъде допълнена от използването на слънцезащитен продукт. Затова нейната препоръка е серуми с витамин С да бъдат включени във вечерната рутина, а ако се нанасят сутрин, задължително да присъства и слънцезащитен фактор.

Новият дневен крем ANEW на Avon залага на формулата витамин C + SPF 50. Така осигуряваме на кожата си мощна защита срещу свободните радикали, които причиняват стареенето, и сигурна бариера пред вредните слънчеви лъчи. И всичко това в един продукт, който предпазва, хидратира, възстановява сиянието на кожата и е подходящ за всички възрасти.

Новият крем ANEW с витамин C и SPF 50 е ултралек и се абсорбира бързо от кожата. Идеален е като основа за грим заради матиращия си ефект. А в моментите, в които можем да се поглезим и да отделим достатъчно време за себе си, си подаряваме пълния ритуал от серията на Avon, която включва и още три продукта.

Първата стъпка е пилингът за лице с витамин C, който е със затоплящ ефект и може да се използва 2-3 пъти в седмицата. Следва тоникът с витамин C, който, както и кремът, е за ежедневна употреба. Тоникът подготвя кожата за по-доброто възприемане на останалите продукти. Продължаваме с озаряващия серум с витамин С, който освен вечер преди лягане може да се нанася и сутрин, непосредствено преди дневния крем за лице.

Готови сме за лятото, кожата ни – също. А хепиендът... той е красиво ново начало.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР