Бюти блиц с Антония Йорданова

Разпознаваем стилист и дизайнер, моден редактор, водеща на рубрика в „Преди обед“ по bTV, създателка на бранда Knapp заедно с Кристина Бъчварова.

Люба Вангелова 18 April 2022

Снимка: Костадин Кръстев-Коко

В рубриката „Бюти блиц“ даваме думата на известни личности, за да споделят гледната си точка към младостта и красотата,
както и каква е личната им дисциплина в грижата за себе си.

Бюти блиц с Антония Йорданова

Разпознаваем стилист и дизайнер, моден редактор, водеща на рубрика в „Преди обед“ по bTV, създателка на бранда Knapp заедно с Кристина Бъчварова.

1. Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш и защо?

Имам огромния късмет да съм с „добра кожа“! От друга страна, имам неравен тен, заради което започнах да се гримирам всеки ден. Първият и най-важен продукт за мен е фон дьо тенът – държа да има конкретна текстура, да е с озаряващ ефект. Затруднение срещам най-често с нюансите, защото имам жълтеникав тен, а много марки поддържат предимно розови нюанси. Следващият продукт, без който категорично не мога, е хайлайтерът – изпитвам истинска непоносимост към матови продукти. Не на последно място по важност добавям и очната линия, като за мое огромно съжаление повечето брандове я предлагат под формата на флумастер, а аз държа на ретро варианта с четчица, тъй като мога да постигна прецизност, която с първия вариант е невъзможна.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ANTONIYA YORDANOVA ♓️ (@tunikayo)

2. Кой е екоелементът в бюти навиците ти?

Наскоро открих марка, чиито продукти са на основата на овес и плодове. Мисля, че това са първите ми крачки в тази посока, като изключим натурални продукти, които съм си носила от Африка. Обичам да експериментирам и вярвам, че природата действително може да ни осигури най-добрата грижа – просто аз не съм го превърнала в религия.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ANTONIYA YORDANOVA ♓️ (@tunikayo)

3. Какво означава да си млад?

Трудна работа е това с младостта – някаква много лична магия е! Енергията и преживяванията, начинът, по който ги преработваш – всичко това излиза на повърхността и създава в хората определени усещания и възприятия за това какъв си. Ако нямаш лоша генетика и критично лоша кожа, няма причина поне на повърхността да не поддържаш свежестта, която е първата асоциация за младост. Другото наистина не е въпрос на контрол – или носиш енергия и младост, или не!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ANTONIYA YORDANOVA ♓️ (@tunikayo)

4. Коя своя черта харесваш най-много? И коя би променила?

Харесвам носа и скулите си. Знам, че при добро здраве и възможности в някакъв момент ще си повдигна клепачите, които намирам доста тежки – мисля, че това е, което стои на дневен ред в близкото бъдеще.

5. Най-добрият спорт/активност за тонус.

За всеки това е много специфично нещо, което хармонира на предпочитанията и ритъма му на живот. Установила съм, че на мен лично най-добре ми се отразява ходенето – мога да го правя с часове, особено като сложа слушалките, пълен кеф е!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ANTONIYA YORDANOVA ♓️ (@tunikayo)

6. Отваря ли врати визията?

Ако някой отрече, че живеем в свят, в който визията изиграва по-важна роля от всяко друго качество и професионални умения, няма да е обективен. За всеки визията е доста относително понятие, но с „красотата“ нещата са като с късмета в този живот – надяваш се точният човек да те види в точния момент по точния начин и вратата се отваря! За добро или лошо така стоят нещата.
Ключова ситуация за целия ми живот оттам нататък, в която външността ми направи добра услуга, беше голям кастинг в телевизия ММ през 2002 г., на който вече покойният Роро приключи подбора си в момента, в който ме видя. Помня все още как ме гледаше и преценяваше. Още тогава разбрах, че предстои нещо за мен – бях с къса коса и се обличах, меко казано, неразбираемо към онзи момент, но той е търсил точно мен и ако не бях започнала тази работа тогава, нищо от живота ми в момента нямаше да е същото – знам го!

Специалният въпрос: Красотата и вкусът имат ли общо?

Това е един от най-трудните въпроси, защото мога да разсъждавам по темата с часове и пак съм сигурна, че ще има хора, които няма да са ме разбрали.

Аз самата нямам напълно логично обяснение как се случва това в съзнанието на хората, които притежаваме тази чувствителност и избираме да работим с тези свързани величини.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ANTONIYA YORDANOVA ♓️ (@tunikayo)

Има един вроден, много специален усет за красиво, както и за вкус, който нямат нищо общо с онази сладникава и досадно-стереотипна идея, която повечето хора влагат. За едни красива е Моника Белучи, за други – Тилда Суинтън, и няма сила, която да отвори сетивата им за различна истина. За някои леопардовият принт е класа, за други няма цвят, различен от черното. Аз успявам да намеря провокация във всичко. Ако се стремиш към красотата и я припознаваш, а не я ограничаваш, ако я развиваш, но същевременно я държиш в граници – това е необяснимото, което прави някои хора специални с това тяхно умение.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР