Кратък бюти списък за вас, мили бременни

За да не забравите, ви предлагаме кратък списък с основните неща, за които вашата красота ще има нужда от вас

eva.bg 04 May 2022

Казват, че бременността е най-красивият период в живота на жената.

Склонни сме да се съгласим, разбира се, но също така вярваме, че за сияйната красота можем и трябва да полагаме грижи всеки ден. Особено през бременността. И не по-малко след нея. 

За да не забравите, ето кратък списък с основните неща, за които вашата красота ще има нужда от вас. Списъкът е съставен с помощта на специалисти на марката Biologique Recherche. Почти всички нейни продукти могат да се прилагат по време на бременност начело с бестселър гамата Lotions P50.

Да, ексфолирането е препоръчително през този период, ако искате да подсилите своето естествено сияние. Особено подходящи са Lotion P50W за чувствителна кожа и Lotion P50 PIGM 400 като превенция на пигментните петна. С избора на точния продукт според нуждите на кожата ви ще ви помогнат специалистите на марката, просто запазете своя час за Диагностика и се доверете на опита им. Но нека продължим по темата...

Пигментни петна по лицето

Хм, неприятни са, спор няма. А замисляли ли сте се защо се появяват?

24% от пигментните петна се причиняват от хормоните на бременността. Състоянието се нарича епидермална мелазма и се появява основно през втората половина на бременността. Наблюдава се особено при брюнетки.

Тази пигментация често се появява внезапно и след това избледнява или дори изчезва след раждането и връщането на менструалния цикъл. Остатъчна пигментация обаче може да продължи с месеци или дори години.

Как да разпознаете този тип пигментация? Контурите на петната са неравномерни. Разположени са симетрично по челото, бузите, слепоочията, горната устна или брадичката. В някои случаи този хомогенен слой може да е осеян с малки лещовидни петна.

Друга основна причина за появата на пигментни петна е слънцето. Слънцето, което обича кожата ни прекалено много, а ние знаем, че нищо прекалено не е на добре. Ето защо, когато излагаме кожата си на слънце, трябва да я защитим, без значение от сезона.

Пигментацията се определя от количеството и вида на меланин в кожата. Т.нар. факултативна пигментация се определя от фото-индуцирана меланогенеза. Тя се характеризира с увеличаване на количеството меланин, синтезиран след излагане на ултравиолетови лъчи.

Мислейки за здравето и красотата ни, решение отново предлага Biologique Recherche под формата на серум и крем.

Sérum PIGM 400 е специално разработен за предотвратяване появата на тъмни петна, намаляване на съществуващите пигментни петна, за да изсветли тена и да го направи по-равномерен.

Избелващите активни съставки, благодарение на които кожата е отново сияйна, са екстракт от семена на крес и чист генистеин от соева основа, хроманил пептид, екстракт от вътрешността на слива, биомиметичен пептид, екстракт от водна лилия, екстракт от водна папрат. Те са комбинирани с Anti-ROS, anti-RNS и екстракт от уасаби, които имат защитно антиоксидантно действие.

С ежедневна употреба на Crème PIGM 400 е препоръчително да се комбинира прилагането на Sérum PIGM 400. Това ще доведе до по-добри резултати върху петната по кожата заради по-целенасоченото действие, паралелно със защита и хидратация.

Crème PIGM 400 е концентриран микс от изсветляващи, антипигментни и защитни вещества, познати ни от серума. Неговата мултифакторна формула помага да се коригират съществуващите несъвършенства и да се предотврати появата на нови пигментни петна. Тенът е по-ярък, а кожата е по-равна. Идеален е за пигментни и сиви състояния на кожата.

Серумът и кремът са следвани от задължителната и внимателна грижа при излагане на слънце. Слънцезащитният крем за лице Protection U.V. е представен в две разновидности – SPF 25 и SPF 50. Благодарение на синергията между 100% натурални минерални филтри и иновативни растителни активни съставки Protection U.V. SPF 25 и Protection U.V. SPF 50 защитават епидермиса от вредното въздействие на UVA, UVB и инфрачервените лъчи. Формулата е богата на антистареещи, антипигментни, овлажняващи и успокояващи съставки, които правят кожата защитена, хидратирана, еластична и гладка.

Стрии и други несъвършенства по тялото

Бременната жена е съвършена, и в това спор няма. Същевременно тя е и много чувствителна и желае на всяка цена след раждането да си възвърне предишната форма максимално бързо. Мечтае и кожата й да бъде отново кадифено гладка, еластична, жизнена. Е, желанията и мечтите са, за да се сбъдват.

Кога да започнем да работим за сбъдването им? Изпреварете събитията!

Хормоните играят важна роля за появата на стрии, т.е. освен с рязко опъване на кожата свързваме стриите и с хормонални промени. Когато отделянето на кортикоиди се увеличи, високата концентрация блокира фибробластите (подкрепящите клетки на съединителната тъкан) и производството на колаген намалява. Кожата губи своята еластичност и здравина, тя е по-малко устойчива на разтягане и се пропуква – това накратко причинява образуването на стрии.

Стриите засягат близо 80% от жените. Обикновено се образуват на места, където кожата е обтегната – бедра, задни части, корем, гърди. Появяват се в последните три месеца от бременността.

Ефективни решения за стрии предлага Biologique Recherche чрез продукти, които са част от доста богата гама за тяло. R-Stria и B-Stria са продуктите, разработени специално за лечение на стрии.

Crème R-Stria е крем за тяло, който предотвратява и лекува червени стрии (образувани сега). Благодарение на коктейл от успокояващи (комплекс на базата на боб, рутин и биомиметичен пептид, екстракт от палма от Флорида) и стимулиращи (сок от черни боровинки, рамноза) активни съставки той лекува кожата и ограничава възпалението.

Crème B-Stria намалява появата на бели стрии (вече установени белези). Благодарение на активните си съставки (биомиметичен пептид, получен от растежен фактор, комплекс Матрикини) той ускорява обновяването на епидермиса и стимулира синтеза и реорганизацията на дермалните влакна. Третирането с този крем тонизира, стяга и възстановява разширените зони.

Гамата продукти за тяло на Biologique Recherche включва също Lipogen AC антицелулитно масло за тяло, Crème Matricielle стягащ крем за тяло, Lotion P50 Corps ексфолиращ лосион за тяло, Masque Gommage Mains ексфолираща и обединяваща пилинг-маска за ръце.

За косата, която... (не) пада

По време на бременността и особено след раждането много жени се изправят пред огромното предизвикателство, наречено косопад. Причина за него отново са хормоналните промени в тялото. Дори и да не обръщаме внимание на падащите косми, когато се решем (защото понякога дори това забравяме да направим или просто нямаме време), опашката, на която връзваме косата си за по-бързо, може да ни подскаже. Ако забележите, че е доста по-тънка от преди, това е знак, че трябва да се действа.

Complexe Cegaba + Bioproline е серумът против косопад на Biologique Recherche, който подобрява фиксирането на косъма към скалпа. Благодарение на активните си съставки (тетрапептид и екстракт от червена детелина, карбоксиетил α-аминомаслена киселина и екстракт от нар) това интензивно лечение забавя загубата на коса с течение на времето, намалява количеството коса, участваща във фазата на падане, и допринася за стимулиране растежа на косъма.

Цялостен wellness – заслужавате да се поглезите, иначе казано

Последна точка в бюти списъка ни за бременни. Мили, прекрасни бъдещи майки, оползотворете цялото това време и посветете деветте месеца на себе си.

Създайте си лични ритуали за красота и релакс. Редовно нанасяйте маска за лице. Може и да се усмихнете сега, но ви уверяваме, че всичко започва от тук – да, понякога е наистина толкова простичко.

Crème Masque Vernix е ревитализираща, възстановяваща и защитаваща крем маска за лице, идеална за кожи с дефицит или под стрес. И тук идва един много любопитен факт, който Biologique Recherche споделиха с нас. 

Още преди да се родим, от 28-та седмица на бременността, природата предпазва повърхността на кожата ни с вещество, наречено vernix caseosa. Vernix caseosa се състои от вода, липиди и протеини. Ако попитате някоя акушерка, то тя ще ви каже, че е изключително полезно само нежно да се избърше верникса върху кожата на новороденото, вместо да се мие, тъй като той помага на епидермиса да узрее. Верниксът е естествено вещество, което защитава кожата ни при раждането и заради своите ценни козметични свойства заслужава внимание.

Crème Masque Vernix помага за възстановяването на епидермиса, като му предлага „второ раждане“. Вдъхновен от първата епидермална защита на кожата при раждането, формулировката на този крем маска почти възпроизвежда оригиналния състав на верникса благодарение на избор от активни съставки, богати на липиди, протеини, пептиди, антиоксиданти.

И за финал, не забравяйте да посещавате своя любим терапевт за процедури, защото той ще ви даде експертно мнение и препоръки от какво се нуждаят кожата, тялото и косата ви. Ще ви насочи и как с най-малко усилия да поддържате сияйния си вид и да възвърнете чудесната си форма. Даваме веднага бърз пример. Терапията за намаляване обиколката на бедрата и за отекли крака върши чудеса благодарение на термалния ефект (топло/студено). Предлага се в няколко варианта в зависимост от състоянието на кожата. Масажната техника, която се използва, включва рефлексотерапия, дренаж и стимулиране. Терапията укрепва епидермиса, подобрява кръвообращението и заличава усещането за „тежки крака“. Предоставя усещане за лекота и свежест.

Запазете си горния списък, така ще подарите положителни емоции, вдъхновение и мигове на блажено щастие не само на вас, но и на живота, който расте във вас.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР